LIVE UPDATE. Donald Trump, pus sub acuzare penală. Marele Juriu din Manhattan a decis inculparea fostului președinte american

 • Marele Juriu al Tribunalului Penal din Manhattan a votat și decis inculparea penală a fostului președinte al SUA, Donald Trump, în „cazul Stormy Daniels”.
 • Juriul a considerat că a fost încălcată legea finanțării campaniei prezidențiale.

 • Principalii martori ai acuzării sunt Michael Cohen, fostul fixer al lui Trump, și Stormy Daniels.

UPDATE ORA 02:53

DeSantis anunță că nu va participa la predarea lui Trump din Florida în Manhattan săptămâna viitoare.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care este considerat în general principalul adversar al lui Trump în alegerile primare republicane pentru președinție, a calificat acuzațiile drept „antiamericane”.

El a promis că Florida – unde locuiește în prezent fostul președinte – nu va „asista la o cerere de extrădare” a fostului președinte.

„Înarmarea sistemului juridic pentru a promova o agendă politică dă peste cap statul de drept”, a declarat DeSantis într-un Tweet.

Trump l-a criticat în mod regulat pe DeSantis în postări pe rețelele de socializare, semnalând că îl consideră pe guvernatorul Floridei drept cel mai serios rival al său.

UPDATE ORA 02:45

Un procuror confirmă acuzațiile penale împotriva lui Trump

Biroul procurorului districtual din Manhattan, Alvin Bragg, a confirmat punerea sub acuzare a lui Trump, precizând că a luat legătura cu avocatul acestuia pentru a „coordona predarea” fostului președinte.

„În această seară l-am contactat pe avocatul domnului Trump pentru a coordona predarea sa la biroul procurorului din Manhattan pentru a fi pus sub acuzare în legătură cu o acuzație a Curții Supreme, care rămâne sub sigiliu. Vor fi furnizate îndrumări atunci când va fi selectată data de punere sub acuzare”, a declarat un purtător de cuvânt al biroului lui Bragg într-un comunicat.

UPDATE ORA 02:39

Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, martor în acest caz, spune că inculparea este „doar începutul”

Fostul avocat al lui Trump și fixer Michael Cohen, în prezent martor al avocaților care îl acuză pe fostul președinte, a declarat într-un comunicat că se consolează „validând adagiul conform căruia nimeni nu este mai presus de lege”.

„Pentru prima dată în istoria țării noastre, un președinte (actual sau fost) al Statelor Unite a fost pus sub acuzare.”

„Nu mă mândresc cu această declarație și doresc, de asemenea, să reamintesc tuturor prezumția de nevinovăție; așa cum prevede clauza procesului echitabil.”

„Cu toate acestea, mă consolez prin validarea adagiului conform căruia nimeni nu este mai presus de lege; nici măcar un fost președinte.”

„Acuzația de astăzi nu este sfârșitul acestui capitol; ci mai degrabă, doar începutul. Acum, că acuzațiile au fost depuse, este mai bine pentru acest caz să lăsăm ca actul de acuzare să vorbească de la sine.”

„Cele două lucruri pe care doresc să le spun în acest moment sunt că responsabilitatea contează și că îmi susțin mărturia și dovezile pe care le-am furnizat DANY (procurorul districtual din New York).”

UPDATE ORA 02:15

Procurorul districtual din Manhattan a dat o declarație

Un purtător de cuvânt al biroului lui Alvin Bragg a declarat: „În această seară l-am contactat pe avocatul domnului Trump pentru a coordona predarea sa la biroul procurorului din Manhattan pentru a fi pus sub acuzare în legătură cu o acuzație a Curții Supreme, care rămâne sub sigiliu.

„Vor fi furnizate îndrumări atunci când va fi selectată data de punere sub acuzare”.

UPDATE ORA 01:53

Trump califică punerea sub acuzare drept „un atac la adresa țării noastre”

The former president gave his thoughts on the indictment on his Truth Social account.

UPDATE ORA 01:50

Manifestanți anti-Trump se adună în fața Tribunalului Penal din Manhattan

Manifestanți cu pancarte pe care scria „Trump este vinovat” și „A sosit timpul” au fost prezenți în momentul în care a fost anunțată punerea sub acuzare la New York.

UPDATE ORA 01:45

Avocatul lui Stormy Daniels: „Actul de acuzare nu este un motiv de bucurie

Fostul avocat al fostei actrițe pentru adulți a scris pe Twitter în urma anunțului că „adevărul și justiția trebuie să prevaleze”, adăugând că „nimeni nu este mai presus de lege”.

UPDATE ORA 01:39

Trump probabil va fi trimis judecată la începutul săptămânii viitoare, spune avocatul apărării

Echipa de avocați a fostului președinte spune că este posibil ca acesta să fie pus sub acuzare săptămâna viitoare.

Se așteaptă deja ca Trump să se predea autorităților săptămâna viitoare, deși detaliile sunt încă în curs de elaborare, potrivit unei surse apropiate.

UPDATE ORA 01:27

Fostul președinte Donald Trump a răspuns joi după ce un mare juriu a votat să-l pună sub acuzare printr-o declarație:

„Aceasta este persecuție politică și interferență electorală la cel mai înalt nivel din istorie. Din momentul în care am coborât pe scara rulantă de aur de la Trump Tower și chiar înainte să fiu jurat ca președinte al Statelor Unite, democrații din stânga radicală – dușmanul bărbaților și femeilor harnici din această țară – au fost implicați. într-o vânătoare de vrăjitoare pentru a distruge mișcarea Make America Great Again. Îți amintești exact ca mine: Rusia, Rusia, Rusia; Farsa Mueller; Ucraina, Ucraina, Ucraina; Farsa de demitere 1; Farsa de demitere 2; raidul ilegal și neconstituțional de la Mar-a-Lago; iar acum asta.
„Democrații au mințit, au înșelat și au furat în obsesia lor de a încerca să „Ia Trump”, dar acum au făcut ceea ce este de neconceput – acuzând o persoană complet nevinovată într-un act de interferență electorală flagrantă.
„Niciodată în istoria Națiunii noastre nu s-a făcut acest lucru. Democrații au înșelat de nenumărate ori de-a lungul deceniilor, inclusiv spionând campania mea, dar armând sistemul nostru de justiție pentru a pedepsi un oponent politic, care se întâmplă să fie președinte al Statelor Unite și, de departe, principalul candidat republican la președinte, a nu sa întâmplat niciodată înainte. Vreodată.
„Procuratorul din Manhattan Alvin Bragg, care a fost ales și finanțat de George Soros, este o rușine. În loc să oprească valul de criminalitate fără precedent care a luat stăpânire pe New York, el face treaba murdară a lui Joe Biden, ignorând crimele, spargerile și atacurile asupra cărora ar trebui să se concentreze. Așa își petrece timpul Bragg!
„Cred că această vânătoare de vrăjitoare se va întoarce masiv asupra lui Joe Biden. Poporul american realizează exact ce fac aici democrații din stânga radicală. Toată lumea o poate vedea. Așadar, Mișcarea noastră și Partidul nostru – uniți și puternici – îl vor învinge mai întâi pe Alvin Bragg, apoi îl vom învinge pe Joe Biden și îi vom arunca pe fiecare dintre acești Crooked Democrats din funcție, astfel încât să putem FACE AMERICA GREAT AGAIN! ”

UPDATE ORA 01:02

Aceasta este o zi neagră în istoria americană”: Reacția republicanilor

Congresmenii republicani au reacționat deja la vestea că Donald Trump a fost pus sub acuzare, împărtășindu-și sprijinul pentru fostul președinte. Matt Gaetz a scris pe Twitter: „Continui să fiu alături de președintele Trump, așa cum el a fost întotdeauna alături de noi”.

Între timp, Ronny Jackson a postat pe Twitter: „Noi vom râde ultimii. Președintele Trump se va ÎNTOARCE la Casa Albă!!!”.

Știrea inițială

Marele Juriu al Tribunalului Penal din Manhattan a votat pentru punerea sub acuzare a lui Donald Trump, potrivit a trei surse – este pentru prima dată în istoria Americii când un actual sau fost președinte se va confrunta cu acuzații penale.

Biroul procurorului districtual din Manhattan îl investighează pe fostul președinte în legătură cu presupusul său rol în schema de plată a unor sume de bani pentru tăcere și de mușamalizare în care a fost implicată vedeta de filme pentru adulți Stormy Daniels, care datează din timpul alegerilor prezidențiale din 2016, scrie New York Times.

Decizia va trimite cu siguranță unde de șoc în întreaga țară, împingând sistemul politic american – care nu a mai văzut niciodată unul dintre foștii săi lideri confruntat cu acuzații penale, cu atât mai puțin în timp ce candidează din nou la președinție – în ape necunoscute.

Acțiunea în justiție împotriva lui Trump zdruncină campania prezidențială din 2024 într-o nouă fază – în care fostul președinte a promis că va continua să candideze în fața acuzațiilor penale.

Trump a calificat frecvent diferitele anchete din jurul său drept o „vânătoare de vrăjitoare”, încercând să influențeze opinia publică cu privire la acestea, prezentându-se ca o victimă a ceea ce el a afirmat că sunt anchete politice conduse de procurori democrați. Pe măsură ce se pare că se apropia punerea sub acuzare, Trump și-a îndemnat susținătorii să protesteze împotriva arestării sale, reluând apelurile sale la acțiune după alegerile din 2020, când a încercat să anuleze înfrângerea suferită în fața președintelui Joe Biden.

Trump a evitat mult timp consecințele juridice în viața sa personală, profesională și politică. El a soluționat o serie de procese civile private de-a lungul anilor și a plătit pentru a ieși din disputele privind Trump Organization, compania care îi poartă numele. În calitate de președinte, a fost pus de două ori sub acuzare de către Camera condusă de democrați, dar a evitat condamnarea de către Senat.

Donald Trump, pus sub acuzare penală. Tot ce trebuie să știi

 • Principalii martori ai acuzării sunt Michael Cohen, fostul fixer al lui Trump, și Stormy Daniels
 • Martor al apărării în caz este Robert Costello, fostul consilier juridic al lui Cohen
 • Trump a refuzat să depună mărturie în fața marelui juriu al Tribunalului Penal din Manhattan
 • Cazul „Stormy Daniels” a mai fost anchetat în 2018, dar procurorii au decis să-l inculpe doar pe Michael Cohen
 • Cohen are 2 condamnări la activ, una dintre ele în cazul Stormy Daniels
 • Republicanii au cerut audierea procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, în Camera Reprezentanților
 • Mike Pence, Jim Jordan, Kevin McCarthy, Ron DeStantis, Chris Sununu sunt liderii GOP care i-au luat apărarea lui Trump
 • Susținătorii lui Trump amenință cu proteste în NY și în mai multe state
 • 36.000 de polițiști din NYPD sunt pregătiți să intervină
 • Trump mai este anchetat penal în alte dosare: atacul asupra Capitoliului, încercarea de a răsturna rezultatul alegerilor din 2020 și gestionarea documentelor clasificate

The post LIVE UPDATE. Donald Trump, pus sub acuzare penală. Marele Juriu din Manhattan a decis inculparea fostului președinte american appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Brand-uri de lux la Metaverse Fashion Week 2023. Cum arată show-ul digital
Next post Stresul cronic poate afecta sănătatea. Care sunt activitățile care ne ajută