LIVE UPDATE. 91 de zile de invazie. Oligarhii ruși sunt gata să doneze miliarde de dolari Ucrainei pentru a scăpa de sancțiunile occidentale

  • Forțele armate ruse încearcă să încercuiască Lysychansk și Severodonetsk, înființând acolo un nou Mariupol, a declarat Oleksiy Arestovych, un consilier al șefului opoziției ucrainene, la Feygin Live.
  • Forțele ruse au preluat controlul asupra a trei orașe din regiunea Donețk, inclusiv Svitlodarsk, a declarat, marți, guvernatorul regiunii, Pavlo Kyrylenko.
  • Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Internațional de Sociologie din Kiev, 82% dintre ucraineni nu sunt gata să sacrifice anumite teritorii ale Ucrainei pentru pace.

UPDATE ORA 03.00

Rusia recuperează morți și documente secrete de pe crucișătorul Moskva scufundat. Purtătorul de cuvânt al Direcției principale de informații, Vadim Skibitsky, a declarat că Rusia a efectuat o operațiune de salvare a crucișătorului scufundat – a durat cel puțin 2 săptămâni.

UPDATE ORA 02.00

Ministrul de Finanțe, Serhiy Marchenko, consideră că taxele ar trebui să fie majorate la nivelul de dinainte de război pentru a stabiliza bugetul de stat.

El a spus acest lucru în cadrul unui teledon de informare. „Cred că trebuie să readucem toate taxele la nivelul de dinainte de război. Am ajutat afacerile. Acum trebuie să ajutăm statul, care finanțează armata”, a spus Marchenko.


Ocupanții au lansat rachete în regiunea Sumî de la bordul unui avion. În jurul orei 20.00, un avion rusesc a lansat rachete pe teritoriul comunității Shalyhyn, a declarat șeful OVA, Dmytro Jivitski. Potrivit acestuia, nu au existat victime în niciunul dintre cazuri.

„Rușii continuă în continuare să încalce regulile de siguranță și de manipulare a propriilor arme. Se pare că acesta este motivul pentru care clădirile și întreprinderile lor sunt distruse pe teritoriul lor. Tot timpul se întâmplă ceva în apropierea granițelor noastre cu regiunea Sumî”, a adăugat președintele OVA.

UPDATE ORA 01.00

Luptătorii ucraineni folosesc deja obuziere autopropulsate franceze Cezar pe linia frontului. Anunțul a fost făcut de Valeriy Zaluzhnyy, comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei. El a reamintit că Cezar este o unitate de artilerie autopropulsată de nouă generație, care face posibilă lovirea inamicului la o distanță de 20 km sau mai mult de linia frontului cu o precizie ridicată.


Embargoul petrolier rusesc este o chestiune de săptămâni, anunță Ursula von der Leyen. Șeful Comisiei Europene a dat asigurări că se lucrează în prezent la impunerea embargoului.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Rusia va fi împinsă tot mai aproape de o potențială intrare în incapacitate de plată după ce Departamentul Trezoreriei SUA a declarat că va lăsa să expire o scutire de sancțiuni cheie de care beneficiază investitorii americani.

Băncilor și persoanelor fizice din SUA li se va interzice să accepte plăți de obligațiuni de la guvernul Rusiei după ora 12:01, ora New York-ului, miercuri, când expiră o licență care a permis până acum fluxul de numerar, a precizat Trezoreria într-o declarație de marți.


Oligarhii ruși sunt gata să doneze miliarde de dolari Ucrainei pentru a scăpa de sancțiunile occidentale, a declarat ziarul german Handelsblatt.

Potrivit ministrului canadian de finanțe, Christie Freeland, inițiativa vine chiar de la oligarhi. Ei nu sunt de acord cu războiul agresiv pe care Rusia l-a declanșat împotriva Ucrainei, dar nu pot spune nimic împotriva lui din cauza amenințării cu represaliile din partea Moscovei.

Potrivit lui Freeland, oligarhii ruși i-au oferit următorul târg: trimit o parte semnificativă a activelor lor în Occident și sunt eliminați de pe listele de sancțiuni. Negocierile cu aceștia se află încă în stadii incipiente. Un astfel de acord ar putea aduce anumite avantaje pentru toate părțile. Kievul primește miliarde, Occidentul evită dezbaterea privind exproprierea, iar oligarhii își recapătă viețile luxoase.

The post LIVE UPDATE. 91 de zile de invazie. Oligarhii ruși sunt gata să doneze miliarde de dolari Ucrainei pentru a scăpa de sancțiunile occidentale appeared first on Aleph News.

Previous post Alexei Navalnîi va fi aruncat într-o puşcărie de tortură: „Un nebun”
Next post Marea bălăceală, tabăra de căței din Munții Făgăraș unde aceștia învață jocuri, înot și cum să socializeze