LIVE UPDATE. 448 zile de invazie rusă. Marea Britanie și Olanda lucrează la crearea unei coaliții internaționale pentru a ajuta Ucraina să achiziționeze avioane de luptă F-16

LIVE UPDATE. 448 zile de invazie rusă. Marea Britanie și Olanda lucrează la crearea unei coaliții internaționale pentru a ajuta Ucraina să achiziționeze avioane de luptă F-16

LIVE UPDATE. 448 zile de invazie rusă. Marea Britanie și Olanda lucrează la crearea unei coaliții internaționale pentru a ajuta Ucraina să achiziționeze avioane de luptă F-16LIVE UPDATE. 448 zile de invazie rusă. Marea Britanie și Olanda lucrează la crearea unei coaliții internaționale pentru a ajuta Ucraina să achiziționeze avioane de luptă F-16

  • Premierul britanic Rishi Sunak și premierul olandez Mark Rutte lucrează pentru a crea o „coaliție internațională” pentru a ajuta Ucraina.
  • Sunak „și-a reiterat convingerea că locul de drept al Ucrainei este în NATO, iar liderii au convenit asupra importanței ca aliații să ofere asistență de securitate pe termen lung Ucrainei.
  • În urma vizitei sale de luni cu premierul britanic, Zelensky a lăsat să se înțeleagă că Ucraina este mai aproape de a primi F-16.

Premierul britanic Rishi Sunak și premierul olandez Mark Rutte lucrează pentru a crea o „coaliție internațională” pentru a ajuta Ucraina să achiziționeze avioane de luptă F-16 „în acest moment crucial al rezistenței la invazia lui Putin”, potrivit citirii de pe Downing Street a întâlnirii de marți a liderilor, scrie CNN.

„Premierul și premierul Rutte au convenit că vor lucra pentru a construi o coaliție internațională pentru a oferi Ucrainei capacități aeriene de luptă, sprijinind-o cu orice, de la instruire la procurarea de avioane F16”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street, după întâlnirea dintre Sunak și Rutte la summitul Consiliului Europei din Islanda.

De asemenea, Sunak „și-a reiterat convingerea că locul de drept al Ucrainei este în NATO, iar liderii au convenit asupra importanței ca aliații să ofere asistență de securitate pe termen lung Ucrainei pentru a garanta că pot descuraja viitoarele atacuri”, potrivit purtătorului de cuvânt.

Luând cuvântul luni în Marea Britanie, președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a salutat promisiunile de ajutor militar nou din partea liderilor europeni – dar și-a reînnoit cererile de a primi avioane de luptă moderne. Ucraina tânjește după avioane F-16 de fabricație americană pentru a contribui la securizarea cerului său, dar unii dintre aliații săi au fost reticenți în a oferi arme care ar permite Kievului să ajungă pe teritoriul rusesc.

În urma vizitei sale de luni cu premierul britanic, Zelensky a lăsat să se înțeleagă că Ucraina este mai aproape de a primi F-16, afirmând că Ucraina și Marea Britanie „continuă să lucreze la coaliția de avioane de luptă” și „avansăm în mod activ”.

Zelensky a mulțumit, de asemenea, Marii Britanii pentru că a acceptat să antreneze piloți ucraineni.

The post LIVE UPDATE. 448 zile de invazie rusă. Marea Britanie și Olanda lucrează la crearea unei coaliții internaționale pentru a ajuta Ucraina să achiziționeze avioane de luptă F-16 appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Turneul european al lui Zelenski. Care este scopul vizitelor făcute de liderul ucrainean Previous post Turneul european al lui Zelenski. Care este scopul vizitelor făcute de liderul ucrainean
Cântăreața suedeză Loreen le-a cântat fanilor de acasă balada”Tattoo”! Next post Cântăreața suedeză Loreen le-a cântat fanilor de acasă balada”Tattoo”!