LIVE UPDATE. 435 zile de invazie rusă. SUA oferă un nou pachet de asistență pentru securitatea din Ucraina. Acesta valorează 300 de milioane de dolari

LIVE UPDATE. 435 zile de invazie rusă. SUA oferă un nou pachet de asistență pentru securitatea din Ucraina. Acesta valorează 300 de milioane de dolari

LIVE UPDATE. 435 zile de invazie rusă. SUA oferă un nou pachet de asistență pentru securitatea din Ucraina. Acesta valorează 300 de milioane de dolariLIVE UPDATE. 435 zile de invazie rusă. SUA oferă un nou pachet de asistență pentru securitatea din Ucraina. Acesta valorează 300 de milioane de dolari

  • Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunțat miercuri un nou pachet de asistență de securitate de 300 de milioane de dolari pentru Ucraina.
  • Înaltul diplomat american a precizat că este a 37-a retragere de arme și echipamente americane pentru Ucraina.
  • Pachetul include echipamente de testare și diagnosticare pentru a sprijini întreținerea și repararea vehiculelor.

UPDATE ORA 24.00

Prigojin spune că Forțele Armate ucrainene au început contraofensiva: „Au o mulțime de oameni și arme”. Potrivit acestuia, unitățile Wagner PMC au avansat 230 de metri în Artemovsk într-o zi.

Știrea inițială

„Acest ultim pachet va ajuta Ucraina să continue să se apere în fața războiului. Rusia ar putea pune capăt războiului său. Până când o va face, Statele Unite și aliații și partenerii noștri vor rămâne uniți alături de Ucraina, atâta timp cât va fi nevoie”, a declarat Blinken, scrie CNN.

În pachet sunt incluse obuziere de 155 mm, gloanțe de artilerie de 155 mm, gloanțe de mortier de 120 mm, 81 mm și 60 mm, rachete TOW, sisteme de arme antiblindate AT-4 și Carl Gustaf, dar și camioane pentru transportul echipamentelor grele.

La începutul zilei de miercuri, secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că acest pachet vine după „o muncă amplă depusă de guvernul SUA în ultimele câteva luni pentru a îndeplini solicitările Ucrainei înainte de contraofensiva planificată și pentru a se asigura că au armele și echipamentele de care au nevoie”.

The post LIVE UPDATE. 435 zile de invazie rusă. SUA oferă un nou pachet de asistență pentru securitatea din Ucraina. Acesta valorează 300 de milioane de dolari appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Gwyneth Paltrow spune „cine e mai bun la pat”: Ben Affleck sau Brad Pitt? Previous post Gwyneth Paltrow spune „cine e mai bun la pat”: Ben Affleck sau Brad Pitt?
Războiul din Ucraina: SUA neagă că ar fi pus la cale atacul cu dronă de la Moscova. Ce spune Volodymyr Zelensky Next post Războiul din Ucraina: SUA neagă că ar fi pus la cale atacul cu dronă de la Moscova. Ce spune Volodymyr Zelensky