LIVE UPDATE. 423 zile de invazie rusă. Ministerul rus de Externe afirmă că declarațiile NATO privind aderarea Ucrainei la alianță sunt „periculoase”

Ministerul rus de Externe a emis vineri un avertisment cu privire la declarațiile periculoase” ale NATO privind aderarea Ucrainei la alianță.

NATO își fixează obiectivul de a învinge Rusia în Ucraina și, pentru a motiva Kievul, promite că, după încheierea conflictului, țara poate fi acceptată în alianță”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Maria Zakharova.

Aceasta vine după ce secretarul general al NATO, Jen Stoltenberg, a vizitat joi Kievul și a declarat că viitorul Ucrainei este în NATO”.

Stoltenberg a declarat că a discutat cu președintele Volodymyr Zelensky despre o inițiativă de sprijin multianual”, adăugând că aceasta va ajuta Ucraina să treacă de la echipamentele și doctrinele din epoca sovietică la standardele NATO”. Acest lucru ar „asigura o interoperabilitate deplină cu alianța”, a spus Stoltenberg.

Vizita sa și declarațiile privind aderarea Ucrainei la NATO au fost întâmpinate cu reacții de respingere din partea Rusiei. Kremlinul a reiterat joi că împiedicarea aderării Kievului la NATO este unul dintre obiectivele sale cheie.

„Astfel de declarații sunt lipsite de viziune și de-a dreptul periculoase. Acestea pot duce la prăbușirea finală a sistemului de securitate european”, a declarat Zakharova.
De asemenea, Stoltenberg a reafirmat vineri, în timpul unei reuniuni a aliaților la baza aeriană Ramstein din Germania, că Ucraina va adera la alianța militară. El a declarat reporterilor că toți aliații NATO au fost de acord că Ucraina ar trebui să devină membru – dar nu a dat o dată definitivă a momentului în care acest lucru se va întâmpla.

The post LIVE UPDATE. 423 zile de invazie rusă. Ministerul rus de Externe afirmă că declarațiile NATO privind aderarea Ucrainei la alianță sunt „periculoase” appeared first on Aleph News.

Previous post Ziua Pământului: Cum s-a născut cea mai mare mișcare de mediu din istorie
Next post „Îmi pare rău pentru Olivia Wilde”: Emily Ratajkowski a vorbit despre sărutul cu Harry Styles