LIVE UPDATE. 410 zile de invazie rusă. Presa de stat rusă susține că suspectul în atentatul de la Sankt Petersburg cooperează cu anchetatorii

  • Departamentul de Justiție al SUA și Pentagonul investighează scurgerile de informații despre Ucraina care au apărut pe rețelele de socializare.
  • Copiii ucraineni au trăit reuniuni emoționante cu părinții lor sâmbătă la Kiev, după luni de separare după deportarea lor de către oficialii ruși.
  • Rusia a folosit peste 1.200 de rachete și drone în atacul său asupra infrastructurii.

Daria Trepova, activistul anti-război pe care Rusia a acuzat-o oficial de un atentat care a ucis un blogger binecunoscut la o cafenea din Sankt Petersburg weekendul trecut, cooperează cu anchetatorii, a informat sâmbătă presa de stat rusă, conform CNN.

Între timp, soțul lui Trepova, Dmitri Rylov, a declarat unei publicații ruse independente că este convins că ea a fost înscenată. Bloggerul militar rus Vladlen Tatarsky, al cărui nume real era Maxim Fomin, a susținut cu fervoare războiul, dar a servit uneori și ca un rar critic al eșecurilor și strategiei Kremlinului.

El apărea ca oaspete al unui grup pro-război la cafenea când a fost ucis de o explozie. Se pare că în interiorul unei figurine fusese ascunsă o bombă, care i-a fost oferită cadou la eveniment.

Anchetatorii ruși au acuzat-o oficial pe Trepova de infracțiuni de terorism din cauza uciderii lui Tatarsky și au arestat-o săptămâna aceasta.

The post LIVE UPDATE. 410 zile de invazie rusă. Presa de stat rusă susține că suspectul în atentatul de la Sankt Petersburg cooperează cu anchetatorii appeared first on Aleph News.

Previous post Jennifer Garner recunoaște că „luptă din greu” pentru a evita să vadă ce scrie presa despre Ben Affleck
Next post Motivele pentru care Meghan Markle nu a participat niciodată la evenimentele de Paște alături de familia regală