LIVE UPDATE. 388 zile de invazie rusă. Fostul șef al Curții Internaționale Penale este „încrezător” că Putin va fi judecat

  • Un fost președinte al CPI a declarat că este încrezător că Vladimir Putin va fi judecat.
  • „Nu există niciun temei pentru mine să cred că aceasta va fi o poveste diferită.”
  • „Va fi cel mai important om de până acum împotriva căruia a fost emis un mandat de arestare” , a adăugat el.

Dr. Chile Eboe-Osuji, fost președinte al Curții Penale Internaționale, și-a exprimat încrederea că Vladimir Putin va fi adus în fața justiției.

„Nu există niciun temei pentru mine să cred că aceasta va fi o poveste diferită. Va fi cel mai important om de până acum împotriva căruia a fost emis un mandat de arestare” , a adăugat el, potrivit Sky News.

El a citat cazuri anterioare în care au fost emise mandate de arestare și persoanele au fost în cele din urmă aduse în fața instanței, inclusiv foștii lideri din Rwanda, Serbia și Liberia.

Deși a recunoscut că Putin ar fi cea mai importantă figură care s-ar confrunta cu un mandat de arestare, Eboe-Osuji a declarat că nu vede niciun motiv pentru care acest caz ar fi diferit.

El și-a exprimat încrederea că un proces va avea loc mai devreme sau mai târziu.

,,Sunt încrezător că mai devreme sau mai târziu acest lucru [un proces] se va întâmpla. „

The post LIVE UPDATE. 388 zile de invazie rusă. Fostul șef al Curții Internaționale Penale este „încrezător” că Putin va fi judecat appeared first on Aleph News.

Previous post Ion Cristoiu: Mandatul de arestare pentru Putin, o încercare stângace a băieţilor de a contracara vizita lui Xi Jinping la Moscova
Next post Ucraina poate să exporte tone de cereale prin Marea Neagră. Acordul a fost prelungit