LIVE UPDATE. 380 de zile de invazie rusă. Republica Moldova: Separatiştii pro-ruşi solicită ONU să ancheteze o tentativă de asasinat

  • Separatiştii pro-ruşi din Republica Moldova solicită ONU să ancheteze presupusa tentativă de asasinat de la Tiraspol.
  • Liderul separatist Vadim Krasnosselski a declarat că a instruit ministrul de externe să pregătească declarații către toți membrii Consiliului de Securitate al ONU pentru a examina situația și a le asigura securitatea.
  • Autoritățile separatiste din Transnistria au anunțat că au dejucat atacul.

Autorităţile din Transnistria, regiune separatistă din estul Republicii Moldova, au cerut joi seara ca ONU să ancheteze o tentativă de asasinat imputată Kievului împotriva mai multor responsabili şi despre care au spus că a fost dejucată în cursul zilei, relatează presa franceză.

Am dat deja ordin ministrului Afacerilor Externe să pregătească declaraţii pentru toţi membrii Consiliului de Securitate al ONU. (…) Le vom cere să examineze această situaţie şi să ne asigure securitatea” , a declarat într-o alocuţiune televizată, în limba rusă, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Joi, 9 martie, pretinsul procuror general din regiunea separatistă transnistreană, Anatoli Gureţki, a declarat că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, şi a altor persoane importante din stânga Nistrului, tentativă ce ar fi fost pregătită de serviciile de la Kiev.

Autorităţile ucrainene au respins aceste acuzaţii, pe care le-au calificat drept o nouă provocare a Kremlinului.

Săptămânile trecute autorităţile de la Moscova au declarat de mai multe ori că Ucraina ar intenţiona să atace regiunea transnistreană, declaraţii respinse şi de Kiev, şi de Chişinău.

Amintim că premierul de la Chișinău a declarat că nu a fost confirmată tentativă de asasinare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, precizând că situația este stabilă în Republica Moldova, iar pericole de escaladare nu sunt.

The post LIVE UPDATE. 380 de zile de invazie rusă. Republica Moldova: Separatiştii pro-ruşi solicită ONU să ancheteze o tentativă de asasinat appeared first on Aleph News.

Previous post România are cei mai mulţi „superbogaţi“ din regiune. Peste 1.800 de români au averi de peste 30 de milioane de dolari
Next post Un bărbat din Florida a murit după ce a fost infectat cu o „amibă mâncătoare de creier” după ce s-a spălat pe nas cu apă de la robinet