LIVE UPDATE. 376 zile de invazie rusă. Rusia a indicat că este nemulțumită de anumite aspecte ale acordului privind cerealele din Marea Neagră

  • Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră a permis exporturile de cereale din trei porturi ucrainene.
  • Acordul a fost prelungit în noiembrie și, dacă nu se convine asupra unei prelungiri, va expira la 18 martie.
  • Zakharova a adăugat că Rusia se va opune instigării și mașinațiunilor”.

Rusia a indicat că este nemulțumită de anumite aspecte ale acordului privind cerealele din Marea Neagră, după ce Turcia a anunțat că lucrează din greu” pentru a extinde inițiativa, relatează Reuters.

Miercuri, Moscova a declarat că va fi de acord cu prelungirea inițiativei doar dacă se va ține cont de interesele propriilor producători agricoli, o poziție reiterată duminică de purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Dacă acest acord este egal, atunci noi ne-am îndeplinit întotdeauna partea noastră și o vom îndeplini în toate acordurile”, a declarat ea, potrivit agenției ruse TASS.

Zakharova a adăugat că Rusia se va opune instigării și mașinațiunilor”.

Intermediată de Națiunile Unite și Turcia în iulie anul trecut, Inițiativa privind cerealele din Marea Neagră a permis exporturile de cereale din trei porturi ucrainene. Acordul a fost prelungit în noiembrie și, dacă nu se convine asupra unei prelungiri, va expira la 18 martie.

The post LIVE UPDATE. 376 zile de invazie rusă. Rusia a indicat că este nemulțumită de anumite aspecte ale acordului privind cerealele din Marea Neagră appeared first on Aleph News.

Previous post Olaf Scholz și Ursula von der Leyen spun că nu există încă dovezi care să arate intenția Chinei de a livra arme Rusiei
Next post Cea mai scumpă lămâie din lume se vinde în Albania cu 87 de euro pe kilogram – Ce face această lămâie atât de specială?