LIVE UPDATE. 335 zile de invazie. Polonia este hotărâtă să trimită tancuri Ucrainei indiferent de deciziile altor țări

  • Polonia este mai mult decât hotărâtă” să trimită tancuri de luptă occidentale în Ucraina, indiferent dacă alte țări se vor alătura sau nu acestui proiect.
  • Zbigniew Rau fusese întrebat dacă Polonia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina și dacă există alte state din UE” care să se alăture Poloniei.
  • El a declarat luni că rămâne de stabilit” dacă și alte țări se vor alătura Poloniei pentru a trimite tancuri de luptă occidentale în Ucraina.

Polonia este mai mult decât hotărâtă” să trimită tancuri de luptă occidentale în Ucraina, indiferent dacă alte țări se vor alătura sau nu acestui proiect, a declarat luni seară la Bruxelles ministrul polonez de externe.

Cu siguranță, vom trimite aceste tancuri”, a declarat Zbigniew Rau jurnaliștilor după o reuniune a miniștrilor de externe din Uniunea Europeană.

Rau fusese întrebat dacă Polonia va trimite tancuri Leopard 2 în Ucraina și dacă există alte state din UE” care să se alăture Poloniei. Ministrul de externe a declarat că indiferent de deciziile altor țări, suntem mai mult decât hotărâți, așa cum am promis părții ucrainene, să trimitem tancurile”.

Acest lucru părea să contrazică o declarație făcută mai devreme luni de premierul polonez, Mateusz Morawiecki, care a spus că o condiție” pentru Polonia era adunarea unei mici coaliții” de state dispuse să trimită tancuri de luptă în Ucraina, scrie CNN.

Rau a declarat luni că rămâne de stabilit” dacă și alte țări se vor alătura Poloniei pentru a trimite tancuri de luptă occidentale în Ucraina și că există negocieri în curs de desfășurare”.

The post LIVE UPDATE. 335 zile de invazie. Polonia este hotărâtă să trimită tancuri Ucrainei indiferent de deciziile altor țări appeared first on Aleph News.

Previous post Fără nici un gram de făină: un truc vă ajută să îngroșați supe și tocane în câteva secunde
Next post Zelenski a promis că va eradica corupția din Ucraina. A demis 11 înalți funcționari ucraineni