LIVE UPDATE. 329 zile de invazie. Olanda intenționează să se alăture SUA și Germaniei pentru a trimite sistemul de rachete Patriot în Ucraina

  • Olanda intenționează să se alăture Statelor Unite și Germaniei pentru a trimite un sistem de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, a declarat premierul olandez Mark Rutte.
  • Biden și Rutte au reafirmat legăturile istorice și valorile comune care leagă” SUA și Olanda atunci când s-au întâlnit marți.
  • Cei doi lideri au trecut în revistă sprijinul nostru politic, de securitate, economic și umanitar ferm pentru Ucraina în fața războiului brutal.

Olanda intenționează să se alăture Statelor Unite și Germaniei pentru a trimite un sistem de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, a declarat premierul olandez Mark Rutte în timpul unei întâlniri cu președintele american Joe Biden, marți, la Casa Albă.

Avem intenția de a ne alătura la ceea ce faceți cu Germania în ceea ce privește proiectul Patriot, deci sistemul de apărare antiaeriană. Cred că este important să ne alăturăm acestui lucru”, a declarat Rutte, adăugând că a discutat deja această chestiune cu cancelarul german Olaf Scholz și cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie CNN.

Nu putem accepta niciodată ca Putin și Rusia să scape basma curată cu asta, așa că responsabilitatea noastră de a-i duce în instanță, pentru a ne asigura că toate acestea se vor face”, a spus Rutte.
Un purtător de cuvânt al Ministerului olandez al Apărării a refuzat să comenteze dincolo de declarația lui Rutte.

Biden și Rutte au reafirmat legăturile istorice și valorile comune care leagă” SUA și Olanda atunci când s-au întâlnit marți, a precizat Casa Albă, într-o lectură a întâlnirii.

Cei doi lideri au trecut în revistă sprijinul nostru politic, de securitate, economic și umanitar ferm pentru Ucraina în fața războiului brutal de agresiune al Rusiei, inclusiv eforturile noastre de a trage Rusia la răspundere pentru abuzurile sale și pentru crimele de război comise de forțele rusești”, potrivit comunicatului. De asemenea, ei au discutat despre cooperarea în creștere cu privire la alte priorități de politică externă, inclusiv viziunea noastră comună pentru un Indo-Pacific liber și deschis”.”

The post LIVE UPDATE. 329 zile de invazie. Olanda intenționează să se alăture SUA și Germaniei pentru a trimite sistemul de rachete Patriot în Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Preşedintele Serbiei cere Rusiei să înceteze campania prin care sârbii sunt invitaţi să lupte în Ucraina
Next post Care sunt cele mai bune momente din zi pentru a posta pe TikTok cu scopul de a crește veniturile