LIVE UPDATE. 327 zile de invazie. 30 de persoane au fost ucise în atacul din Dnipro. Lupta pentru orașul Soledar, aflat în conflict în estul țării, continuă

  • În urma loviturii, 75 de persoane au mers la spital, dintre care 30 au rămas acolo.
  • Autoritățile ucrainene au raportat că sâmbătă se desfășurau lupte grele” în Soledar.
  • Rusia susține că forțele sale au cucerit Soledar după săptămâni de confruntări brutale.

Într-un interviu acordat presei ucrainene, Natalia Babachenko, consilier al șefului administrației militare din regiunea Dnipropetrovsk, a anunțat că numărul morților în urma atacului cu rachete rusești asupra unei clădiri de apartamente din Dnipro, Ucraina, a crescut la 30, potrivit unui interviu acordat presei ucrainene.

Babachenko a mai spus că operațiunea de salvare este în curs de desfășurare, adăugând că ar putea fi până la 30 sau chiar 40 de persoane încă sub dărâmături.

În urma loviturii, 75 de persoane au mers la spital, dintre care 30 au rămas acolo, a precizat Babachenko.

Babachenko a adăugat că 12 dintre cei spitalizați rămân în stare gravă, inclusiv o fetiță de 9 ani. Fetița se plimba în apropierea blocului de apartamente când a fost lovită de rachetă, a precizat consilierul.

Lupta pentru orașul Soledar, aflat în conflict în estul țării, este în curs de desfășurare, a declarat președintele ucrainean Volodimir Zelenski în discursul său nocturn de duminică.

Bătălia pentru Soledar, pentru Bakhmut, pentru întreaga regiune Donețk, pentru regiunea Luhansk continuă fără niciun răgaz, fără nicio oprire”, a spus Zelenski, referindu-se la teritoriile estice care au cunoscut unele dintre cele mai aprige lupte din conflict. Rusia susține că forțele sale au cucerit Soledar după săptămâni de confruntări brutale, ceea ce Kievul a negat. Liderul grupului de mercenari Wagner și-a asumat meritele pentru cea mai mare parte a luptelor de partea Moscovei și a revendicat victoria și acolo.

Autoritățile ucrainene au raportat că sâmbătă se desfășurau lupte grele” în oraș.

The post LIVE UPDATE. 327 zile de invazie. 30 de persoane au fost ucise în atacul din Dnipro. Lupta pentru orașul Soledar, aflat în conflict în estul țării, continuă appeared first on Aleph News.

Previous post Familiile regale europene sosesc în Grecia pentru funeraliile Regelui Constantin
Next post Primăriile de sector din București promit mai multe parcuri în 2023