LIVE UPDATE. 293 de zile de invazie. Zelenski cere G7 să mențină sprijinul pentru Ucraina anul viitor și prezintă pașii pentru asigurarea păcii

  • Luni, liderii G7 s-au angajat să acorde „sprijin neclintit și solidaritate Ucrainei”, promițând să doteze țara cu sisteme militare și de apărare aeriană, condamnând „războiul de agresiune” în curs al Rusiei.
  • „Rusia are încă avantajul în ceea ce privește artileria și rachetele, acesta este un fapt”, a spus Zelenski în declarația sa.
  • „Teroarea împotriva centralelor noastre electrice ne-a forțat să folosim mai mult gaz decât ne așteptam. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de un sprijin suplimentar în această iarnă specială”, a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut luni liderilor Grupului celor Șapte să-și mențină sprijinul pentru Ucraina anul viitor, subliniind în același timp trei pași pentru asigurarea păcii.

Mai multe echipamente militare: Într-o declarație video, Zelenski a declarat că primul pas este o „nouă forță” și a solicitat mai multe echipamente militare din partea G7.

„Rusia are încă avantajul în ceea ce privește artileria și rachetele, acesta este un fapt”, a spus Zelenski în declarația sa. „Ucraina are nevoie de tancuri moderne – și vă cer să ne oferiți această capacitate defensivă. Se poate face chiar acum”. De asemenea, el a declarat că Ucraina are nevoie de mai multă „artilerie cu rachete și mai multe rachete cu rază lungă de acțiune”, adăugând că Ucraina are nevoie de „sprijin constant de artilerie cu tunuri și obuze”.

„Cu cât suntem mai eficienți cu astfel de arme, cu atât mai scurtă va fi agresiunea rusă”, a spus el.
Sprijin pentru stabilitate financiară și energetică: Al doilea pas, potrivit lui Zelenski, a fost ca liderii să mențină stabilitatea financiară, energetică și socială anul viitor.

El a cerut, de asemenea, ca G7 să se angajeze să mărească asistența de gaz pentru Ucraina. „Teroarea împotriva centralelor noastre electrice ne-a forțat să folosim mai mult gaz decât ne așteptam. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de un sprijin suplimentar în această iarnă specială”, a declarat Zelenski. „Vorbim despre un volum de aproximativ 2 miliarde de metri cubi de gaz care trebuie să fie procurat suplimentar”.

O nouă diplomație: În al treilea și ultimul pas, Zelenski a declarat că Ucraina ar dori să ofere o soluție de pace, începând cu solicitarea Rusiei de a începe retragerea trupelor de Crăciun.

„Propun Rusiei să facă un pas concret și semnificativ către o soluție diplomatică, care este menționată de Moscova atât de regulat”, a spus el. „Foarte curând vom avea sărbători sărbătorite de miliarde de oameni. Crăciunul – conform calendarului gregorian sau Anul Nou și Crăciunul – conform calendarului iulian”, a spus Zelenski.

„Acesta este momentul ca oamenii normali să se gândească la pace, nu la agresiune. Sugerez Rusiei să încerce cel puțin să demonstreze că este capabilă să renunțe la agresiune. Dacă Rusia își va retrage trupele din Ucraina, va asigura o încetare durabilă a ostilităților”.

Luni, liderii G7 s-au angajat să acorde „sprijin neclintit și solidaritate Ucrainei”, promițând să doteze țara cu sisteme militare și de apărare aeriană, condamnând „războiul de agresiune” în curs al Rusiei.

The post LIVE UPDATE. 293 de zile de invazie. Zelenski cere G7 să mențină sprijinul pentru Ucraina anul viitor și prezintă pașii pentru asigurarea păcii appeared first on Aleph News.

Previous post Portul Odesa se redeschide după ce rețeaua de energie a fost afectată
Next post CNN: Administrația Biden finalizează planul de a trimite rachete Patriot în Ucraina