CNN: Administrația Biden finalizează planul de a trimite rachete Patriot în Ucraina

  • Administraţia Biden finalizează planurile de trimitere a sistemului de apărare antirachetă Patriot în Ucraina.
  • Planul Pentagonului mai trebuie să fie aprobat de secretarul Apărării, Lloyd Austin, înainte de a fi trimis preşedintelui Joe Biden pentru a fi semnat.
  • Cei trei oficiali au declarat pentru CNN că se aşteaptă aprobarea.

Administraţia Biden finalizează planurile de trimitere a sistemului de apărare antirachetă Patriot în Ucraina, care ar putea fi anunţate chiar în această săptămână, potrivit unor oficiali americani.

Planul Pentagonului mai trebuie să fie aprobat de secretarul Apărării, Lloyd Austin, înainte de a fi trimis preşedintelui Joe Biden pentru a fi semnat. Cei trei oficiali au declarat pentru CNN că se aşteaptă aprobarea.

Ucraina a cerut Statelor Unite să trimită sistemul avansat de apărare aeriană cu rază lungă de acţiune, care este foarte eficient în interceptarea rachetelor balistice şi de croazieră, în condiţiile în care este atacată constant cu rachete şi drone care au distrus infrastructuri cheie din întreaga ţară. Acesta ar fi cel mai eficient sistem de arme defensive cu rază lungă de acţiune trimis în ţară şi oficialii spun că va contribui la securizarea spaţiului aerian pentru naţiunile NATO din Europa de Est.

Nu este clar câte lansatoare de rachete vor fi trimise, dar o baterie Patriot tipică include un set de radare care detectează şi urmăreşte ţintele, computere, echipamente de generare a energiei şi până la opt lansatoare, fiecare conţinând patru rachete gata de tragere.

Odată ce planurile vor fi finalizate, se aşteaptă ca Patriot-urile să fie livrate rapid în zilele următoare, iar ucrainenii vor fi instruiţi să le folosească la o bază a armatei americane din Grafenwoehr, Germania, au declarat oficialii.

Ucraina a cerut sistemul de luni de zile, dar provocările logistice legate de livrarea şi operarea acestuia sunt imense. În ciuda acestor obstacole, „realitatea a ceea ce se întâmplă pe teren” a determinat administraţia să ia această decizie, a declarat pentru CNN oficialul de rang înalt al administraţiei, menţionând că barajele intense de rachete ruseşti continuă.

The post CNN: Administrația Biden finalizează planul de a trimite rachete Patriot în Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 293 de zile de invazie. Zelenski cere G7 să mențină sprijinul pentru Ucraina anul viitor și prezintă pașii pentru asigurarea păcii
Next post „Norgeria”: Pe Twitter, Norvegia și Nigeria au devenit una singură