LIVE UPDATE. 281 de zile de invazie. Ucraina salută propunerea Comisiei Europene de înființare a unui nou tribunal care să judece Rusia pentru război

  • Orașul Herson, recent eliberat din sudul Ucrainei, și localitățile din jur continuă să fie bombardate, potrivit administrației militare regionale a orașului.
  • Ministerul rus al Apărării a afirmat că forțele sale au făcut o pătrundere în regiunea Donețk din estul Ucrainei.
  • Aceasta vine după ce cel puțin cinci civili au fost uciși marți de lovituri în această zonă, potrivit oficialilor.

Biroul președintelui ucrainean a salutat propunerea președintelui Comisiei Europene de a înființa o instanță specializată care să urmărească penal Rusia pentru agresiunea sa împotriva Ucrainei.

Comisia Europeană propune crearea unui tribunal specializat pentru urmărirea penală a crimelor Federației Ruse în Ucraina, precum și condițiile de utilizare a activelor rusești înghețate pentru refacerea Ucrainei”, a declarat Andriy Yermak, șeful biroului președintelui Ucrainei, pe Telegram.

Este exact ceea ce oferim de mult timp. Rusia va plăti pentru crime și distrugeri”, a spus el.

Într-o declarație de miercuri, președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că în timp ce continuăm să susținem Curtea Penală Internațională, propunem înființarea unei instanțe specializate, susținută de Națiunile Unite, pentru a investiga și urmări în justiție crima de agresiune a Rusiei”. Orașul Herson, recent eliberat din sudul Ucrainei, și localitățile din jur continuă să fie bombardate, potrivit administrației militare regionale a orașului.

Ocupanții ruși nu încetează să bombardeze trupele ucrainene și localitățile de pe malul vestic al râului Dnipro”, a declarat administrația pe Telegram.

Administrația și șeful său, Iarsolav Yanushevych, au numit localitățile lovite – Beryslav, Naftohavan, Kizomys, Antonivka, Dariivka, Sadove și Zelenivka – care se află toate de-a lungul malului vestic al râului Dnipro.

Ucrainenii au declarat că forțele rusești țintesc în special Naftohavan pentru a lovi liniile electrice și stația de distribuție a gazului”. Orașul are un terminal de încărcare a petrolului care poate fi văzut clar pe hărți.

The post LIVE UPDATE. 281 de zile de invazie. Ucraina salută propunerea Comisiei Europene de înființare a unui nou tribunal care să judece Rusia pentru război appeared first on Aleph News.

Previous post Zelenski face apel la Israel să înceteze să jongleze între Ucraina și Rusia
Next post 1 Decembrie: semnificaţia istorică a Zilei Naţionale a României. Cronologia evenimentelor