LIVE UPDATE. 270 de zile de invazie. Șeful Pentagonului subliniază mizele războiului din Ucraina pentru întreaga comunitate. „Sunt întotdeauna reguli în război” 

  • Lloyd Austin a declarat că un eşec în a ajuta Ucraina să-şi asigure propriul viitor ar putea duce la „o lume dominată de tiranie şi de tulburări„.
  • Afirmaţiile lui Austin, susţinute în cadrul unui forum de securitate din Canada, sunt unele dintre cele mai puternice declaraţii ale sale cu privire la invazia rusă asupra Ucrainei.
  • Lloyd Austin a atenţionat de asemenea asupra riscurilor de proliferare nucleară globală.

Secretarul american al apărării Lloyd Austin a declarat că un eşec în a ajuta Ucraina să-şi asigure propriul viitor ar putea duce la o lume dominată de tiranie şi de tulburări” , în timpul unui discurs susţinut sâmbătă potrivit NYT .

Invazia Rusiei oferă o imagine a unei posibile lumi dominate de tiranie şi de tulburări, în care niciunul dintre noi nu am dori să trăim” , a declarat Lloyd Austin.

Afirmaţiile lui Austin, susţinute în cadrul unui forum de securitate din Canada, sunt unele dintre cele mai puternice declaraţii ale sale cu privire la invazia rusă asupra Ucrainei, invazie ce durează de aproape nouă luni.

Lloyd Austin a atenţionat de asemenea asupra riscurilor de proliferare nucleară globală.

Prietenii autocraţi ai lui Putin aşteaptă. Şi ei ar putea conchide că obţinerea de arme nucleare le-ar oferi propriul «permis de vânătoare». Iar aceasta ar putea duce la o periculoasă spirală a proliferării nucleare” , a declarat secretarul american al apărării.

Lloyd Austin a atenţionat că Rusia şi China vor o lume în care forţa este utilizată pentru a soluţiona diferendele.

Beijingul, la fel ca Moscova, caută să obţină o lume în care forţa face legea, în care diferendele sunt soluţionate prin forţă şi în care autocraţii pot să sugrume flacăra libertăţii” , a declarat secretarul american al apărării la forumul internaţional asupra securităţii care se desfăşoară în oraşul canadian Halifax.

Războiul Moscovei împotriva Kievului a pus în evidenţă provocarea cu care ne confruntăm în regiunea indo-pacifică” , a declarat Austin, evocând presiunile” Chinei în această zonă.

Sunt întotdeauna reguli în război. Şi dacă o mare putere poate să sfideze aceste reguli, ea îi încurajează şi pe alţii să sfideze dreptul internaţional şi normele internaţionale” , a afirmat secretarul american al apărării, făcând o paralelă între China şi Rusia.

Suntem hotărâţi să apărăm aceste reguli şi în special principiul fundamental al imunităţii non-combatanţilor” , a adăugat Lloyd Austin.

Potrivit lui Austin, eforturile Moscovei de a obţine sprijinul unor astfel de ţări precum Iranul şi Coreea de Nord creează noi provocări de securitate pentru SUA şi aliaţii lor.

The post LIVE UPDATE. 270 de zile de invazie. Șeful Pentagonului subliniază mizele războiului din Ucraina pentru întreaga comunitate. „Sunt întotdeauna reguli în război”  appeared first on Aleph News.

Previous post Messi şi Ronaldo colaborează într-o campanie publicitară înainte de startul CM 2022 Qatar. „Victoria este o stare de spirit”
Next post Premierul britanic Rishi Sunak face o vizită surpriză la Kiev, cu promisiunea că va trimite 125 de tunuri antiaeriene