LIVE UPDATE. 255 de zile de invazie. Ucraina afirmă că a doborât 2 rachete de croazieră rusești trase din Marea Neagră

  • Forțele ucrainene au doborât vineri două rachete de croazieră Kalibr lansate de forțele rusești din Marea Neagră.
  • Comandamentul aerian a precizat că o rachetă de croazieră a fost doborâtă deasupra regiunii Herson, iar alta a fost doborâtă deasupra regiunii Mykolaiv.
  • Statul Major General a raportat că sediul rusesc din orașul Melitopol a fost lovit joi.

Forțele ucrainene au doborât vineri două rachete de croazieră Kalibr lansate de forțele rusești din Marea Neagră, potrivit Comandamentului aerian ucrainean Sud” din Odesa. Comandamentul aerian a precizat că o rachetă de croazieră a fost doborâtă deasupra regiunii Herson, iar alta a fost doborâtă deasupra regiunii Mykolaiv.

Între timp, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că rușii au atacat Bakhmut, Avdiivka și Novopavlivka în est. În plus, regiunea Lviv din vest și regiunile Harkov, Dnipro și Zaporojie din est au fost lovite cu rachete și bombardamente în ultima zi, a precizat acesta.

Există un nivel scăzut al stării morale și psihologice a personalului din unitățile inamice aflate în regiunea Zaporojie. Acestea sunt consecințele condițiilor nesatisfăcătoare de detenție, a echipamentului precar, a întârzierilor constante și a plăților incomplete ale salariilor, precum și a atitudinii disprețuitoare a conducerii militare față de subordonați”, a declarat vineri Statul Major General într-un comunicat transmis pe Telegram.

Statul Major General a raportat că sediul rusesc din orașul Melitopol a fost lovit joi. Melitopolul a fost ocupat de forțele rusești încă din primele zile ale invaziei. Statul Major General a mai spus că a fost lovită o clădire administrativă ocupată de ruși în Hola Prystan, în regiunea Herson.

Kirill Stremousov, adjunctul șefului administrației militare din regiunea Herson, numit de ruși, a confirmat lovitura de joi, dar a declarat că nimeni nu a fost rănit.

The post LIVE UPDATE. 255 de zile de invazie. Ucraina afirmă că a doborât 2 rachete de croazieră rusești trase din Marea Neagră appeared first on Aleph News.

Previous post Xi Jinping a pledat pentru acţiuni diplomatice în sensul opririi războiului din Ucraina şi evitarea unei crize nucleare
Next post Putin semnează o lege pentru mobilizarea cetățenilor ruși condamnați pentru infracțiuni grave