LIVE UPDATE. 253 de zile de invazie. Kremlinul reintră în acordul ONU privind cerealele

  • Într-o conversație telefonică, Volodimir Zelenski i-a mulțumit lui Erdoğan pentru rolul său în restabilirea acordului.
  • Rusia a declarat că este pe deplin angajată în prevenirea războiului nuclear și că evitarea unei ciocniri între țările care au arme nucleare este prioritatea sa cea mai mare.
  • Guvernatorul regiunii Kiev, Oleksiy Kuleba, a declarat că aceasta devine din nou un avanpost în strategia Rusiei de a viza capitala.

Kremlinul a declarat că va reintra în coridorul de export de cereale din Ucraina, administrat de ONU. Rusia s-a retras în weekend, în urma unui atac cu drone asupra navelor de război rusești din portul Sevastopol.
Retragerea umilitoare a Moscovei a venit la două zile după ce un convoi mare de nave a transportat o cantitate record de cereale, sfidând avertismentele Rusiei că nu ar fi sigur fără participarea sa, și după contacte diplomatice la nivel înalt între Turcia – unul dintre garanții sistemului cu ONU – și Rusia.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, va fi văzut ca și cum ar fi reușit să pună la îndoială bluful rușilor de a bloca porturile ucrainene sau chiar de a scufunda nave civile de marfă care transportă cereale în străinătate. Liderul turc declarase că exporturile de cereale din Ucraina vor continua cu sau fără aprobarea Rusiei și se pare că a intermediat retragerea rușilor.

The post LIVE UPDATE. 253 de zile de invazie. Kremlinul reintră în acordul ONU privind cerealele appeared first on Aleph News.

Previous post „Dumnezeu ne-a adus împreună!”. Gwen Stefani spune că relația cu Blake Shelton este un „miracol” care a șocat-o
Next post Un sondaj de opinie relevă nivelul de încredere a publicului rus în Vladimir Putin