LIVE UPDATE. 227 de zile de invazie. Peste 20 de „camere de tortură” au fost descoperite după recenta ofensivă ucraineană, afirmă un înalt responsabil al poliției

  • Peste 20 de „camere de tortură” rusești au fost descoperite în nord-estul teritoriului recent recucerit de la forțele rusești, a declarat un înalt oficial al poliției.
  • Cele mai frecvente tehnici de tortură au fost șocurile electrice și bătăile severe cu bâte și alte obiecte, a spus el.
  • Bolvinov a mai spus că există, de asemenea, proceduri penale în curs de desfășurare în ceea ce privește acuzațiile de viol.

Peste 20 de „camere de tortură” rusești au fost descoperite în nord-estul teritoriului recent recucerit de la forțele rusești, a declarat un înalt oficial al poliției.

În aproape toate orașele și localitățile mari, unde erau bazate unități militare ale armatei ruse, au înființat astfel de locuri de detenție a civililor și prizonierilor de război și i-au torturat”, a declarat Serhii Bolvinov, șeful departamentului de investigații al poliției regionale, adăugând că una dintre acestea se afla în orașul Pisky-Radkivski.

Cele mai frecvente tehnici de tortură au fost șocurile electrice și bătăile severe cu bâte și alte obiecte, a spus el, adăugând că au existat, de asemenea, cazuri de scoatere a unghiilor și de utilizare a măștilor de gaz pentru a restricționa respirația.

Bolvinov a citat mărturia unui bărbat în vârstă de 67 de ani din Izium, pe care rușii l-au acuzat că a ajutat ținta ucraineană.

Potrivit lui Bolvinov: Bărbatul a fost dus la secția de poliție locală, iar ulterior i s-a pus o glugă neagră pe cap. Unul dintre interogatori i-a pus un pistol la tâmplă și i-a cerut să știe cui a dat coordonatele țintelor. Când a negat acest lucru, au folosit o țeavă sau o bâtă pe mâinile sale și i-au rupt brațul. Bărbatul a declarat că, mai târziu, răpitorii săi i-au băgat sub piele spițele de metal de la o roată de bicicletă și l-au bătut. Rănile sale au inclus hemoragii interne și se află acum într-un spital din Harkov”.

CNN nu a reușit să verifice versiunea șefului poliției regionale. Bolvinov a mai spus că există, de asemenea, proceduri penale în curs de desfășurare în ceea ce privește acuzațiile de viol.

Înțelegem că este foarte dificil pentru victime să depună mărturie despre astfel de fapte. Cu toate acestea, există proceduri pe care le-am înregistrat, există apeluri din partea femeilor care au fost violate. Avem informații despre presupusele fapte de viol în camerele de tortură”, a adăugat Bolvinov.

The post LIVE UPDATE. 227 de zile de invazie. Peste 20 de „camere de tortură” au fost descoperite după recenta ofensivă ucraineană, afirmă un înalt responsabil al poliției appeared first on Aleph News.

Previous post Olaf Scholz, la finalul summitului UE: „Vladimir Putin nu va reuşi să aducă Europa în genunchi”
Next post Ion Cristoiu: Dacă Navalnîi primea Nobelul pentru Pace, era o problemă pentru Putin. Navalnîi devenea devastator