LIVE UPDATE. 221 zile de invazie. Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a făcut sâmbătă o vizită surpriză în Ucraina, în timp ce Kievul solicită Berlinului să îi trimită tancuri de luptă

  • Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht a vizitat orașul portuar Odesa din sudul țării, a precizat acesta într-o declarație.
  • Lambrecht a adăugat pe Twitter că s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov.
  • Până în prezent, nici o țară NATO nu a furnizat tancuri de luptă occidentale Kievului, în ciuda faptului că Ucraina a cerut în mod repetat Germaniei să îi furnizeze tancuri de luptă Leopard.

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht a vizitat orașul portuar Odesa din sudul țării, a precizat acesta într-o declarație, fără a preciza cât a durat călătoria. Lambrecht a adăugat pe Twitter că s-a întâlnit cu omologul său ucrainean, Oleksii Reznikov.

Până în prezent, nici o țară NATO nu a furnizat tancuri de luptă occidentale Kievului, în ciuda faptului că Ucraina a cerut în mod repetat Germaniei să îi furnizeze tancuri de luptă Leopard pentru a o ajuta în contraatacul său împotriva Rusiei.

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că nu vrea să se implice singur în ceea ce privește livrările de arme și că va lua decizii doar în urma consultării cu aliații săi occidentali. În schimb, Berlinul a încheiat acorduri cu țări terțe, care transferă arme grele Ucrainei – în schimbul primirii de provizii din partea Germaniei.

Vizita lui Lambrecht a avut loc la o zi după ce președintele rus, Vladimir Putin, a declarat anexarea regiunilor ucrainene Donețk, Luhansk, Zaporojie și Kherson. Aceste anexări au fost condamnate în unanimitate de aliații Ucrainei.

The post LIVE UPDATE. 221 zile de invazie. Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a făcut sâmbătă o vizită surpriză în Ucraina, în timp ce Kievul solicită Berlinului să îi trimită tancuri de luptă appeared first on Aleph News.

Previous post Cine îl va putea înlocui pe Vladimir Putin? Politico: „Sunt 12 candidaţi pentru conducerea Rusiei”
Next post Bill Gates spune că dacă oamenii vor reduce consumul de carne, acest lucru nu va ajuta la rezolvarea crizei