Cine îl va putea înlocui pe Vladimir Putin? Politico: „Sunt 12 candidaţi pentru conducerea Rusiei”

 • Aventura militară dezastruoasă a lui Vladimir Putin în Ucraina a ridicat perspectiva ca după 22 de ani, domnia acestuia se apropie de sfârşit.
 • Dar va pleca el sau va trebui să fie împins să demisioneze?
 • Şansele ca el să plece în curând sunt încă foarte mici, dar este clar că escaladarea consecinţelor pariului său militar îi slăbeşte deja controlul vizibil asupra puterii, scrie Politico.

Aventura militară dezastruoasă a lui Vladimir Putin în Ucraina a ridicat perspectiva ca după 22 de ani, domnia acestuia se apropie de sfârşit.

După şapte luni de la începerea războiului de agresiune al preşedintelui rus, trupele sale au suferit pierderi masive de oameni şi echipamente şi se retrag înspăimântaţi în estul Ucrainei. Ordinul dat de Putin săptămâna trecută de a mobiliza sute de mii de oameni a degenerat în haos, atrăgând reproşuri chiar şi din partea propriilor săi propagandişti şi aliaţi politici.

Autocratul în vârstă de 69 de ani a urcat la putere în 2000, succedându-l pe Boris Elţîn, bolnav, după ce a susţinut al doilea război al Rusiei în Cecenia. Şansele ca el să plece în curând sunt încă foarte mici, dar este clar că escaladarea consecinţelor pariului său militar îi slăbeşte deja controlul vizibil asupra puterii, scrie Politico.

Iată potenţialii urmaşi ai tronului dacă succesiunea se va realiza pe cale paşnică, în caz că Putin va renunţa la putere de bunăvoie:

 1. Superspionul – Nikolai Patrushev- secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei
 2. Lăcătuşul – Dmitri Medvedev- Vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse
 3. Bodyguardul – Alexei Dyumin-Guvernator al regiunii Tula
 4. Principele – Dmitri Patruşev- Ministru al Agriculturii din Federaţia Rusă
  Dar dacă va fi un complot politic şi Putin va fi demis de Duma de Stat?

Conform articolului 92.3, succcesorii legali vor fi:

 1. TROIKA (alcătuită din Patrushev Sr., şeful FSB- Alexander Bortnikov, ministrul de Interne- Vladimir Kolokoltsev, şi ministrul Apărării – Serghei Şoigu)
 2. Premierul – Mihail Mişuţîn
 3. Moscovitul – Serghei Sobyanin, primarul Moscovei
  Dacă va fi o revoluţie democratică şi colorată, ca cea portocalie din Ucraina în 2004, cel mai probabil succesor va fi cel mai popular opozant al lui Putin:
 4. Prizonierul – Alexei Navalny
 5. Exilatul — Mikhail Khodorkovsky
  Ce s-ar întâmpla în caz de lovitură militară de stat?

Succesorii din domeniul militar ar putea fi:

 1. Măcelarul – Mikhail Mizintsev- Ministru adjunct al Apărării din Rusia
  11.Stăpânul războiului – Ramzan Kadyrov – Şef al Republicii Cecene
 2. Mercenarul – Yevgeny Prigozhin- Bucătarul lui Putin

The post Cine îl va putea înlocui pe Vladimir Putin? Politico: „Sunt 12 candidaţi pentru conducerea Rusiei” appeared first on Aleph News.

Previous post Robbie Williams „s-a culcat cu toate fetele din trupa Spice Girl, în afară de una singură”, în timp ce Mel C abordează problema aventurii
Next post LIVE UPDATE. 221 zile de invazie. Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a făcut sâmbătă o vizită surpriză în Ucraina, în timp ce Kievul solicită Berlinului să îi trimită tancuri de luptă