LIVE UPDATE. 192 de zile de invazie. Administrația Biden solicită peste 13 miliarde de dolari din partea Congresului pentru a sprijini Ucraina

  • În zilele acestea, toți ochii continuă să fie ațintiți asupra situației de la centrala nucleară de la Zaporojie, acolo unde se află – începând de ieri – și echipa de experți ai agenției nucleare a Națiunilor Unite care intenționează să rămână și în perioada următoare la centrala nucleară.
  • Pe front, armata ucraineană continuă eforturile de eliberare a Hersonului ocupat de ruși.
  • Deși contextul nu este cel mai propice, școlile au început, joi, în Ucraina. Potrivit autorităților locale, au fost redeschise doar unitățile școlare care pot fi utilizate și cele aflate în zonele ferite de bombardamente. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Administrația președintelui american Joe Biden cere Congresului SUA să aprobe o nouă finanțare guvernamentală, care include bani suplimentari pentru ceea ce descrie ca fiind „patru nevoi critice” , inclusiv sprijinul acordat Ucrainei în timp ce războiul continuă, scrie CNN.

Casa Albă solicită 11,7 miliarde de dolari pentru asistență economică și de securitate pentru Ucraina și încă 2 miliarde de dolari „pentru a ajuta la abordarea impactului pe care războiul lui Putin l-a avut asupra aprovizionării cu energie internă și pentru a reduce costurile energetice în viitor” , a declarat Shalanda Young, directorul Biroului pentru Management și Buget (OMB).

The post LIVE UPDATE. 192 de zile de invazie. Administrația Biden solicită peste 13 miliarde de dolari din partea Congresului pentru a sprijini Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Ultimele noutăți în materie de tehnologie vin de la cel mai mare târg de profil din Europa, IFA Berlin
Next post Prietenul lui Putin, Medvedev, avertizează că Occidentul se va confrunta cu „Apocalipsa omenirii” dacă se va opune Rusiei