LIVE UPDATE. 180 de zile de invazie. Ucraina neagă implicarea în moartea fiicei unui aliat al lui Putin; nu permiteți Moscovei să semene frica, spune Zelenski

  • Fostul deputat rus Ilya Ponomarev susține că gruparea de partizani ruși Armata Națională Republicană este responsabilă pentru mașina capcană de la Moscova.
  • Un consilier al lui Zelenski spune că Ucraina nu a avut nimic de-a face cu moartea Dariei Dugina, în timp ce Rusia ordonă o anchetă în cazul atentatului cu mașină capcană.
  • Premierul britanic Boris Johnson și liderii SUA, Franței și Germaniei au subliniat, în cadrul unei convorbiri telefonice, importanța asigurării securității siturilor nucleare din Ucraina.

UPDATE ORA 01:00

Ilya Ponomarev, fost deputat în parlamentul rus, susține că explozia de sâmbătă seara a fost opera „Armatei Naționale Republicane” , despre care spune că este un grup clandestin care lucrează în interiorul Rusiei și care are ca obiectiv răsturnarea regimului Putin.

Acest atac deschide o nouă pagină în rezistența rusă față de putinism. Este o nouă pagină, dar nu și ultima” , a declarat Ponomarev.

Ilya Ponomarev a fost membru al Dumei de Stat a Federației Ruse, înainte de a fi expulzat pentru activități împotriva regimului de la Kremlin. În prezent, trăiește în Ucraina.

A fost singurul deputat care în 2014 a votat împotriva anexării Crimeii de către Federația Rusă.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ucraina a negat implicarea în moartea Dariei Dugina, pe fondul temerilor că atentatul cu mașină capcană ridică miza războiului dintre Rusia și Ucraina.

Consilierul principal al lui Volodimir Zelenski, Mykhailo Podolyak, a declarat că Ucraina nu a avut nicio implicare în moartea Dariei, fiica lui Alexander Dugin, un apropiat al lui Putin.

,,Confirm că Ucraina, bineînțeles, nu a avut nimic de-a face cu acest lucru, deoarece nu suntem un stat criminal, precum Federația Rusă, și, mai mult, nu suntem un stat terorist” , a declarat Podolyak.

El a părut să dea vina pentru crimă pe luptele interne pentru putere între ,,diverse facțiuni politice” din Rusia și a sugerat că incidentul a fost o răzbunare ,,karmică” pentru susținătorii acțiunilor Rusiei în Ucraina, precum Dugina și tatăl ei.

The post LIVE UPDATE. 180 de zile de invazie. Ucraina neagă implicarea în moartea fiicei unui aliat al lui Putin; nu permiteți Moscovei să semene frica, spune Zelenski appeared first on Aleph News.

Previous post Tyson Fury cere să se pună capăt infracțiunilor cu armă albă după ce vărul său a fost „înjunghiat mortal”
Next post SUA l-a avertizat pe ambasadorul Rusiei asupra riscurilor amplificării confruntărilor în Ucraina