Irakul continuă căutările după ce 4 cadavre au fost scoase dintr-un sanctuar prăbușit

  • Echipele de intervenție din centrul Irakului se grăbesc să salveze oamenii dintr-un sanctuar șiit care s-a prăbușit.
  • Până în prezent, oficialii au declarat că se credea că până la opt persoane ar fi prinse în capcană.
  • Sâmbătă, o movilă de pământ adiacentă sanctuarului Qattarat al-Imam Ali a cedat ca urmare a saturației de umiditate.

Trupurile neînsufleţite a patru pelerini prinşi sub dărâmăturile unui sanctuar şiit, o parte a căruia s-a prăbuşit în urma unei alunecări de teren în centrul Irakului, au fost scoase la suprafaţă, au anunţat duminică echipele de salvare, care îşi continuă căutările, scrie BBC.

,,Am găsit patru trupuri, printre care cel al unei femei” , în acest sanctuar din provincia Kerbala, a declarat generalul Abdelrahman Jaoudat, directorul departamentului pentru mass-media al Apărării Civile.

FOTO BBC

Înainte de aceasta, echipele de salvare au anunţat că încearcă să extragă între şase şi opt pelerini prinşi sub dărâmăturile Sanctuarului imamului Ali, o clădire sacră de dimensiuni relativ modeste, înconjurată de ziduri de stâncă.

Trei copii au fost deja salvaţi şi sunt ,,în stare bună de sănătate

Potrivit purtătorului de cuvânt al Apărării Civile irakiene, Nawas Sabah Shaker, o porţiune din stâncă s-a rupt sâmbătă după-amiaza ,,din cauza umidităţii puternice” şi a căzut peste clădire. Alunecarea de teren a provocat prăbuşirea a ,,circa 30% din suprafaţa totală a clădirii, care numără 100 de metri pătraţi„, a explicat el.

Într-un tweet, preşedintele irakian, Barham Saleh, a îndemnat echipele de salvare ,,eroice” ,,să-şi mobilizeze toate eforturile pentru a salva persoanele prinse sub dărâmături„.

Sanctuarul imamului Ali este situat la circa 25 de km la vest de oraşul sfânt şiit Kerbala şi atrage mii de pelerini în fiecare an. El este dedicat imamului Ali, ginerele profetului Mahomed şi figură fondatoare a islamului şiit.

The post Irakul continuă căutările după ce 4 cadavre au fost scoase dintr-un sanctuar prăbușit appeared first on Aleph News.

Previous post Tyson Fury cere să se pună capăt infracțiunilor cu armă albă după ce vărul său a fost „înjunghiat mortal”
Next post SUA l-a avertizat pe ambasadorul Rusiei asupra riscurilor amplificării confruntărilor în Ucraina