LIVE UPDATE. 178 de zile de invazie. ONU îndeamnă Moscova să nu scoată centrala nucleară din rețea; Putin și Macron poartă discuții

  • Secretarul general al ONU a cerut Rusiei să nu scoată din rețea centrala nucleară Zaporojia.
  • De asemenea, Putin a fost de acord ca inspectorii să viziteze centrala nucleară Zaporojia din Ucraina, deținută de Rusia.
  • Oficialii occidentali spun că există îngrijorări tot mai mari cu privire la preocupările legate de răcirea apei la centrala nucleară deținută de Rusia.

UPDATE ORA 01:00

Germania ar fi livrat Ucrainei alte 3 trei sisteme antiaeriene autopropulsate Gepard și 11 transportoare blindate M113, potrivit site-ului guvernului german, potrivit Unian.net.

Astfel, Ucraina ar fi primit în total din partea Germaniei 15 sisteme antiaeriene mobile GEPARD și 44 de transportoare blindate M113.

Ucraina va primi de asemenea 225 proiectile ghidate Vulcano.

ȘTIRE INIȚIALĂ

António Guterres a cerut vineri ca centrala nucleară Zaporijia, ocupată de Rusia, să nu fie deconectată de la rețeaua electrică a Ucrainei, după ce rapoartele ucrainene au anunțat că Moscova intenționează să facă acest lucru, afirmând că centrala folosește ,,electricitate ucraineană„.

Potrivit biroului președintelui francez Emmanuel Macron, Putin a ,,reconsiderat cererea” ca Agenția Internațională pentru Energie Atomică să se deplaseze prin Rusia până la acest sit, după ce însuși liderul rus a avertizat că luptele de acolo ar putea aduce o ,,catastrofă„.

Acesta a precizat că Putin a renunțat la cererea sa ca echipa AIEA să călătorească la sit prin Rusia, spunând că ar putea ajunge prin Ucraina.

The post LIVE UPDATE. 178 de zile de invazie. ONU îndeamnă Moscova să nu scoată centrala nucleară din rețea; Putin și Macron poartă discuții appeared first on Aleph News.

Previous post Variola maimuței: EMA autorizează tehnica de injectare intradermică
Next post Nu, nu economisești automat bani dacă lucrezi de acasă. Iată cât de mult vă costă