LIVE UPDATE. 173 de zile de invazie. Oficialii din sudul Ucrainei au raportat lovituri asupra a două orașe din apropierea celei mai mari centrale nucleare din Europa, Zaporojie

  • Trei din cele șase turbine de la o hidrocentrală au fost avariate de rachete HIMARS.
  • Forțele ucrainene continuă să întrerupă liniile de aprovizionare rusești care sprijină trupele Kremlinului pe malul drept al Niprului.
  • Aliați vulnerabili ai NATO, cum ar fi Letonia, își sporesc apărarea de teamă că ar putea fi următoarea țintă a Rusiei.

Oficialii din sudul Ucrainei au raportat lovituri în timpul nopții asupra a două orașe din apropierea celei mai mari centrale nucleare din Europa, ceea ce sporește îngrijorarea internațională în legătură cu daunele provocate acestei instalații sensibile. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut ca cei responsabili de atacurile din apropierea sitului Zaporojie să fie judecați de un tribunal internațional.


Orașele Nikopol și Marhanets s-au confruntat cu atacuri suplimentare în noaptea de duminică spre luni, potrivit guvernatorului regiunii Dnipropetrovsk, care a raportat pagube materiale, dar nu și victime. Zelenski a declarat sâmbătă că soldații ruși se ascund în spatele centralei nucleare pentru a trage asupra celor două orașe, care se află vizavi de Zaporojie, pe râul Nipru.

The post LIVE UPDATE. 173 de zile de invazie. Oficialii din sudul Ucrainei au raportat lovituri asupra a două orașe din apropierea celei mai mari centrale nucleare din Europa, Zaporojie appeared first on Aleph News.

Previous post Elveția s-ar putea alinia la campania UE de economisire a energiei
Next post Adormirea Maicii Domnului, cinstită de ortodocşi pe 15 august. Tradiţii şi obiceiuri de Sfânta Maria Mare