LIVE UPDATE. 171 zile de invazie. Războiul dă economia rusă înapoi cu patru ani într-un singur trimestru. O persoană a murit și două sunt rănite în urma unui atac cu rachete asupra orașului Zaporojie

  • O navă cargo numită Brave Commander a sosit vineri în portul Pivdennyi din Ucraina.
  • Cel puțin două persoane au fost ucise și 13 civili au fost răniți într-un atac comis vineri la Kramatorsk, în estul Ucrainei.
  • Armata ucraineană a declarat că bombardamente intense și lovituri aeriene au fost resimțite pe întreaga linie de front din est.

UPDATE ORA 01.00

O navă cargo numită Brave Commander a sosit vineri în portul Pivdennyi din Ucraina. Aceasta va livra în curând cereale în Etiopia, potrivit lui Oleksandr Kubrakov, ministrul ucrainean al infrastructurii.

Nava sub pavilion liberian va transporta peste 23.000 de tone de cereale în Africa de Est și este închiriată de Programul Alimentar Mondial al ONU, potrivit Ministerului ucrainean al Infrastructurii.

Reuters relatează că este prima navă cu destinația Africa care transportă cereale din Ucraina de la începutul invaziei rusești.

ȘTIRE INIȚIALĂ

O femeie care a fost rănită într-un atac cu rachete în Zaporojie, în cursul zilei de vineri, a murit în drum spre spital, potrivit secretarului consiliului municipal din Zaporojie, Anatoli Kurtev.

Kurtev a declarat că alte două persoane au fost rănite cu răni de șrapnel și primesc în prezent asistență medicală la un spital.

Ne exprimăm condoleanțele față de rudele și prietenii celor decedați, a declarat Kurtev. Rușii vor plăti cu cruzime pentru fiecare viață pierdută și fiecare lacrimă, a adăugat el.


Invazia președintelui Vladimir Putin în Ucraina a dat economia Rusiei înapoi cu patru ani în primul trimestru complet de după atac, punând-o pe calea uneia dintre cele mai lungi încetiniri înregistrate, chiar dacă mai puțin brusc decât se temea inițial.

Într-o numărătoare sumbră a războiului pentru Rusia, o economie care prindea viteză la începutul anului 2022 a basculat într-o contracție în al doilea trimestru. Datele de vineri au arătat că produsul intern brut s-a contractat pentru prima dată în mai mult de un an, dar s-a descurcat mai bine decât se preconiza, scăzând cu 4% pe an. Având în vedere producția pierdută, PIB-ul este acum aproximativ echivalent cu dimensiunea sa din 2018, potrivit Bloomberg Economics.

Șocul sancțiunilor internaționale din cauza războiului a perturbat comerțul și a paralizat industrii precum cea a producției de automobile, în timp ce cheltuielile de consum au fost gripate. Deși declinul economiei de până acum nu este atât de abrupt precum s-a anticipat inițial, banca centrală estimează că prăbușirea se va agrava în trimestrele următoare, atingând punctul cel mai scăzut în prima jumătate a anului viitor.

The post LIVE UPDATE. 171 zile de invazie. Războiul dă economia rusă înapoi cu patru ani într-un singur trimestru. O persoană a murit și două sunt rănite în urma unui atac cu rachete asupra orașului Zaporojie appeared first on Aleph News.

Previous post Războiul trece o nouă etapă – cea cinematografică. Ucraina realizează un documentar despre invazia rusă
Next post Salariile românilor nu țin pasul cu inflația. BNR prognozează o inflație de 13,9% în decembrie 2022