Lapte auriu: Un remediu străvechi pentru problemele pielii, răceli, detoxifiere și somn prost

 • Trecerea de la un anotimp la altul este întotdeauna o provocare pentru organismul nostru, mai precis pentru sistemul nostru imunitar, care poate fi expus la diverși viruși și răceli.
 • Laptele auriu și-a primit numele datorită culorii galbene frumoase a turmericului.
 • Turmericul este un condiment preferat al medicinei ayurvedice și chinezești, dar numeroasele sale puteri vindecătoare au fost recunoscute și de medicina modernă.

Trecerea de la un anotimp la altul este întotdeauna o provocare pentru organismul nostru, mai precis pentru sistemul nostru imunitar, care poate fi expus la diverși viruși și răceli. De aceea, acesta este momentul ideal pentru a face cunoștință cu laptele de aur, care este folosit pentru frumusețea pielii, dar și pentru sănătatea generală.

Laptele auriu și-a primit numele datorită culorii galbene frumoase a turmericului. Turmericul este un condiment preferat al medicinei ayurvedice și chinezești, dar numeroasele sale puteri vindecătoare au fost recunoscute și de medicina modernă. Acest condiment are o afinitate specială pentru sânge, astfel încât este capabil să transfere ingredientele sale medicinale puternice prin fluxul sanguin în tot corpul și să susțină funcțiile și sistemele organismului.

Studiile au arătat că curcumina poate ajuta la menținerea sănătății normale a intestinului prin ameliorarea balonării, durerilor abdominale și excesului de gaze. Acest lucru se poate datora rolului pe care se crede că îl joacă curcumina pentru vezica biliară. În 2013, Universitatea din Nottingham a efectuat un studiu și a constatat că, curcumina stimulează vezica biliară să producă bila, de care corpul nostru are nevoie pentru a descompune grăsimile din alimentele pe care le consumăm.

Beneficile turmericului sunt numeroase:

 • echilibrează toate tipurile de organisme
 • îmbunătățește sănătatea sistemelor imunitar, circulator și digestiv
 • hrănește inima
 • curăță sângele și limfa
 • îmbunătățește circulația și previne formarea cheagurilor
 • susține activitatea creierului și a sistemului nervos
 • întărește mușchii
 • vindecă leziunile țesuturilor moi
 • reduce durerea și inflamația
 • regenerează ficatul și susține funcționarea sănătoasă a acestuia.

Turmericul ajută la răceli, congestie sinusală și bronșică, dureri de gât și diverse probleme ale pielii. Acesta este motivul pentru care vechiul lapte de aur a fost recunoscut și apreciat în medicina ayurvedică încă din cele mai vechi timpuri. Turmericul este, de asemenea, popular în tradiția yoga, deoarece este folosit pentru a curăța canalele energetice fine și este consumat în mod tradițional în dieta obișnuită pentru a întări ligamentele în practicile de yoga.

Puterea crescută a turmericului

Ayurveda este cunoscută pentru arta sa de a combina alimentele cu ierburi pentru a le crește puterea de vindecare. Puterea turmericului este sporită atunci când gustul său amar este echilibrat cu gustul său dulce.
Gustul amar ajută organismul să se detoxifice, în timp ce gustul dulce crește biodisponibilitatea nutrienților. Gustul dulce permite ca proprietățile medicinale ale turmericului să fie transferate cât mai profund în țesuturile organismului. Acesta este motivul pentru care în bucătăria tradițională ayurvedică și indiană, turmericul este combinat cu alimente cu gust dulce natural, cum ar fi laptele, migdalele, orezul etc.

Lapte auriu – rețetă
Dacă te întrebi cum să faci lapte auriu, ai răspunsul.

Ingrediente pentru două persoane:

 • 2 căni de lapte proaspăt de vacă (sau lapte de migdale )
 • 1-2 lingurițe de pudră de turmeric
 • 2 vârfuri de cuțit de piper negru
 • miere sau îndulcitor (opțional).

Piperul negru are un efect ascuțit și încălzitor, care potențează proprietățile terapeutice și antiinflamatorii ale turmericului. Mierea cu turmeric este cel mai puternic antibiotic natural.

Mod de preparare

 • Se toarnă laptele în oală și se pune la fiert.
 • Înainte de a da în clocot, se adaugă miere sau îndulcitor (opțional).

Laptele auriu – cât de mult să bei?

Pentru un efect optim, bea un pahar din această băutură aurie cu 30-45 de minute înainte de a merge la culcare. În acest fel, te vei calma și îți vei asigura un somn liniștit și sănătos, deoarece, așa cum spune vechea înțelepciune ayurvedică, somnul este vindecătorul tuturor ființelor vii.

The post Lapte auriu: Un remediu străvechi pentru problemele pielii, răceli, detoxifiere și somn prost appeared first on Aleph News.

Previous post Dacă ai o viață sexuală sănătoasă, ar trebui să poți răspunde la aceste 10 întrebări
Next post LIVE UPDATE. 382 de zile de invazie rusă. Peste 40 de rachete au lovit orașul Harkov de la începutul anului 2023