Jumătate din turiștii care ajung în România vin în interes profesional și cheltuie prea puțini bani

  • Aproape jumătate din turiști și-au organizat vizita în România printr-o agenție de turism.
  • Peste 230.000 de turiști străini ne-au vizitat în primele 3 luni ale acestui an.
  • Peste jumătate dintre aceștia au venit în scop profesional: job, congrese, conferințe și altele.

2,6 milioane de turiști străini au ajuns în România, în 2019. În total, au cheltuit aproape 7 miliarde de lei. Problema este că jumătate dintre ei ne-au trecut pragul strict în scop profesional: adică vizite scurte, automat mai puțini bani cheltuiți.

Aproape jumătate din turiști și-au organizat vizita în România printr-o agenție de turism. 32% s-au descurcat pe cont propriu. Avionul a fost mijlocul de transport favorit. Peste 80% au zburat până la noi. 11% au trecut granița cu mașina, iar aproape 7% au venit cu autocarul sau autobuzul.

Peste 230.000 de turiști străini ne-au vizitat în primele 3 luni ale acestui an. Aceștia au cheltuit în jur de 2.500 de lei de persoană. În total, au lăsat la noi în țară 573 de milioane de lei.

Istoria se repetă. Peste jumătate dintre aceștia au venit în scop profesional: job, congrese, conferințe și altele. Puțin peste 47% au venit să-și facă vacanța la noi sau să-și vadă rudele și prietenii.

The post Jumătate din turiștii care ajung în România vin în interes profesional și cheltuie prea puțini bani appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. Ziua 115 de invazie. Ucraina va primi arme germane pentru bătălia pentru Donbas
Next post Podurile din România au nevoie de reparații urgente