Guvernul din Scoția îți oferă 50.000 de dolari dacă te muți pe aceste insule

  • Guvernul scoțian a anunțat că intenționează să ofere 100 de compensații, în valoare de cinci milioane de lire sterline pentru familiile care acceptă să se mute pe Insulele de Vest și Orkney, iar primii bani vor fi oferiți în câteva săptămâni. 
  • În ciuda acestei încercări de a crește populația, nu toată lumea crede că este o idee bună.
  • Președintele comitetului pentru transport și infrastructură al Consiliului Insulelor de Vest subliniază că este „nevoie de familii tinere”, care să dezvolte „o conexiune cu insula”, iar anunțul nu este destinat celor care urmăresc doar să obțină cele 50.000 de lire sterline. 

Autoritățile de pe câteva insule din Scoția oferă 50.000 de lire sterline familiilor care se hotărăsc să se mute în aceste zone, într-o încercare de a crește populația, scrie The Times

Guvernul din Scoția a anunțat că intenționează să ofere 100 de compensații, în valoare de cinci milioane de lire sterline pentru familiile care acceptă să se mute pe Insulele de Vest și Orkney, iar primii bani vor fi oferiți în câteva săptămâni. 

În ciuda acestei încercări de a crește populația, nu toată lumea crede că este o idee bună. Liberalul democrat Liam McArthur susține că această măsură „nu rezolvă cauzele fundamentale ale depopulării în comunitățile insulare”, iar banii ar putea fi folosiți pentru a ajuta mai mult comunitățile existente. 

Uisdean Robertson, președintele comitetului pentru transport și infrastructură al Consiliului Insulelor de Vest, spune că acest nou plan a atras deja interesul oamenilor, iar vestea a ajuns până în America de Sud.

Robertson subliniază că este „nevoie de familii tinere”, care să dezvolte „o conexiune cu insula”, iar anunțul nu este destinat celor care urmăresc doar să obțină cele 50.000 de lire sterline. 

The post Guvernul din Scoția îți oferă 50.000 de dolari dacă te muți pe aceste insule appeared first on Aleph News.

Previous post 18 elevi și 3 adulți au murit într-un atac armat la o școală din Texas, pornit de un adolescent de 18 ani
Next post Zelenski admite că situaţia în Donbas este „dificilă” şi vrea discuţii cu Putin