Grupul G7 va anunţa noi măsuri împotriva Rusiei. Zelenski va vorbi la summitul din Germania

  • Un oficial american de rang înalt a declarat că liderii din statele G7 vor anunţa la summitul din Germania noi măsuri menite să exercite presiuni asupra Rusiei în legătură cu invazia sa în Ucraina.
  • Preşedintele SUA, Joe Biden, se va alătura liderilor Marii Britanii, Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei şi Japoniei la summitul din Bavaria. Ulterior, Biden va zbura la Madrid pentru un summit al alianţei militare NATO, programat pentru săptămâna viitoare.
  • Oficialul a confirmat, de asemenea, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa ambelor summituri prin legătură video.

Liderii din statele G7 vor anunţa la summitul din Germania noi măsuri menite să exercite presiuni asupra Rusiei în legătură cu invazia sa în Ucraina, precum şi noi angajamente pentru consolidarea securităţii europene, a declarat un oficial american de rang înalt.

„Vom prezenta un set concret de propuneri pentru a creşte presiunea asupra Rusiei”, a declarat oficialul, relatează The Guardian

Preşedintele SUA, Joe Biden, se va alătura liderilor Marii Britanii, Canadei, Franţei, Germaniei, Italiei şi Japoniei la summitul din Bavaria.

După ce va participa la summitul G7 de duminică până marţi, Biden va zbura la Madrid pentru un summit al alianţei militare NATO săptămâna viitoare.

Ucraina şi Rusia vor fi subiecte importante în ambele reuniuni diplomatice, în timp ce aliaţii se gândesc cum să facă faţă impactului secundar al sancţiunilor împotriva Rusiei asupra propriilor economii, în special în ceea ce priveşte preţurile ridicate la combustibili.

Vorbind cu reporterii sub rezerva anonimatului, oficialul american a declarat:

„Cum putem maximiza durerea asupra regimului lui Putin? Cum reducem la minimum repercusiunile în restul lumii? Şi cred că exact aşa va fi încadrată discuţia despre pieţele energetice şi provocările de pe piaţa energetică”

Oficialul a confirmat, de asemenea, că preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski se va adresa ambelor summituri prin legătură video.

Autor: Iulian Moșneagu

The post Grupul G7 va anunţa noi măsuri împotriva Rusiei. Zelenski va vorbi la summitul din Germania appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. Ziua 119 de invazie. Scholz: „Ucraina are nevoie astăzi de un plan Marshall pentru reconstrucția sa”
Next post Scholz vrea să schițeze un „Plan Marshall pentru Ucraina” la summitul G7