FOTO. În Norvegia s-a deschis „cel mai lung tunel pentru bicicliști din lume”. Cât a costat proiectul

  • Un tunel pentru bicicliști și pietoni, lung de trei kilometri, a fost forat la baza muntelui Løvstakken, Norvegia.
  • Cei care l-au construit spun că este cel mai lung tunel special conceput pentru aceste activități.
  • Fyllingsdalstunnelen, așa cum este cunoscut, a fost inaugurat pe 15 aprilie cu o zi de activități sportive în familie.

Un tunel pentru bicicliști și pietoni, lung de trei kilometri, a fost forat la baza muntelui Løvstakken, iar cei care l-au construit spun că este cel mai lung tunel special conceput pentru această activitate.

Fyllingsdalstunnelen, așa cum este cunoscut, a fost inaugurat pe 15 aprilie cu o zi de activități sportive în familie, după patru ani de construcție care a început în februarie 2019. Mega-proiectul finanțat de stat a costat aproape 29 de milioane de dolari, echivalentul a 300 de milioane de coroane norvegiene, scrie CNN.

Este nevoie de puțin mai puțin de 10 minute pentru a străbate tunelul cu bicicleta și de aproximativ 40 dacă te plimbi pe jos.

Pentru a sparge monotonia tunelului fără ferestre, există o serie de instalații artistice pe tot parcursul acestuia, precum și culori și lumini diferite pentru a-i ajuta pe utilizatori să identifice locul în care se află în timpul călătoriei și pentru a-i ajuta să se orinteze.

În punctul central se află o instalație de tip „cadran solar” – unde cu siguranță soarele nu va străluci niciodată – care arată ora din zi, contribuind din nou la orientarea vizitatorilor și, de asemenea, la întreruperea liniei de vizibilitate, care altfel ar fi lungă. În rest, tunelul este perfect drept, cu excepția unor curburi ușoare la intrare și la ieșire.

În tunel există două benzi: o pistă de bicicliști cu o lățime de 3,5 metri și o bandă de 2,5 metri pentru pietoni și alergători, cu suprafață de cauciuc.

Citește și

The post FOTO. În Norvegia s-a deschis „cel mai lung tunel pentru bicicliști din lume”. Cât a costat proiectul appeared first on Aleph News.

Previous post VIDEO. Fă cunoștință cu robotul care poate avea grija de câinele tău cât timp ești plecat
Next post Opozantul rus Alexei Navalnîi se confruntă cu noi acuzații penale. Riscă încă cinci ani de închisoare