FIFA a aprobat formatul Cupei Mondiale din 2026, care va avea 48 de echipe

  • Cupa Mondială de fotbal din 2026 va avea 48 de echipe, care vor fi împărţite în 12 grupe de câte 4, a decis Consiliul FIFA, reunit în Kigali, Rwanda.
  • Potrivit unui comunicat al FRF, una dintre cele mai aşteptate decizii luate de Consiliul FIFA a fost cea privind formatul Cupei Mondiale din 2026.
  • Consiliul FIFA a aprobat şi criteriile de acces în Campionatul Mondial al Cluburilor, care va fi organizat, începând din iunie 2025, din 4 în 4 ani, cu participarea a 32 de echipe de pe toate continentele.

Cupa Mondială de fotbal din 2026 va avea 48 de echipe, care vor fi împărţite în 12 grupe de câte 4, a decis Consiliul FIFA, reunit în Kigali, Rwanda. Potrivit unui comunicat al FRF, una dintre cele mai aşteptate decizii luate de Consiliul FIFA a fost cea privind formatul Cupei Mondiale din 2026.

„În urma unei analize extinse, Consiliul FIFA a aprobat în unanimitate ca la Mondialul găzduit peste 3 ani de SUA, Mexic şi Canada cele 48 de echipe participante să fie împărţite în 12 grupe de câte 4. Primele două clasate împreună cu 8 cele mai bune echipe de pe locurile 3 vor avansa în faza şaisprezecimilor de finală. Acest format oferă tuturor echipelor calificate minimum 3 meciuri şi, în acelaşi timp, permite timpi de odihnă similari pentru echipele care se vor duela în competiţie. Finala Cupei Mondiale 2026 se va juca pe 19 iulie 2026”, a transmis FRF.

Consiliul FIFA a aprobat şi criteriile de acces în Campionatul Mondial al Cluburilor, care va fi organizat, începând din iunie 2025, din 4 în 4 ani, cu participarea a 32 de echipe de pe toate continentele.

Alte decizii fac referire la noi prevederi în Regulamentul FIFA privind statutul şi transferul jucătorilor, aprobarea regulamentului privind candidaturile pentru găzduirea Mondialului feminin din 2027 şi înfiinţarea unui grup de lucru pentru implementarea unui set de principii referitoare la perioadele de odihnă necesare jucătorilor de fotbal. La Consiliul FIFA a participat şi preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

The post FIFA a aprobat formatul Cupei Mondiale din 2026, care va avea 48 de echipe appeared first on Aleph News.

Previous post De ce tot mai mulți oameni pun hârtie igienică în frigider? Ideea ciudată pe care mulți oameni încep să o pună în aplicare
Next post LIVE UPDATE. 385 de zile de invazie rusă. Putin va sărbători a noua aniversare a anexării Crimeei prin două evenimente