Ferrari sau fond de investiții? Valoarea mașinilor vintage a crescut cu 184% în ultimii 10 ani

  • Valoarea mașinilor de epocă a crescut cu 185% în ultimul deceniu, depășind creșterea rivalilor de lux.
  • În 2022, un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé din 1955, a fost vândut cu 135 de milioane de euro, devenind cea mai scumpă mașină vândută vreodată.
  • Piața s-a extins dincolo de o comunitate relativ mică de colecționari pentru a include investitori atrași de perspectiva unor randamente ridicate.

În 1977, un proprietar de Ferrari și-a vândut mașina 250 GTO din 1962 pentru că soția sa se plângea că era prea zgomotoasă, povestește Andrea Modena, șeful diviziei de mașini clasice a Ferrari.

În 2018, același model Ferrari a devenit cea mai scumpă mașină vândută vreodată, când a ajuns la 48 de milioane de dolari la licitație. Anul trecut, acest record a fost bătut de un Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupé din 1955, care a ajuns la 135 de milioane de euro (149 de milioane de dolari), scrie Reuters.

Acest tip de mega-venituri se află în avangarda unor cheltuieli anuale de miliarde de dolari pentru mașini clasice la nivel global, într-un val de investiții în acest activ alternativ.

Valoarea mașinilor de epocă a crescut cu 185% în ultimul deceniu, depășind creșterea rivalilor de lux, vinul, ceasurile și arta, și situându-se pe locul al doilea după whisky-urile rare, potrivit raportului Knight Frank privind averea în 2023.

Piața s-a extins dincolo de o comunitate relativ mică de colecționari pentru a include investitori atrași de perspectiva unor randamente ridicate, plus lipsa de corelație cu activele de portofoliu obișnuite, cum ar fi acțiunile și obligațiunile.

Citește și

The post Ferrari sau fond de investiții? Valoarea mașinilor vintage a crescut cu 184% în ultimii 10 ani appeared first on Aleph News.

Previous post O femeie i-a donat un organ tatălui său ca donator anonim: „Aș face-o din nou”
Next post FOTO. Cele mai bune momente de la Coachella 2023 din ziua 2: BlackPink, Calvin Harris, Rosalía au cucerit scena