FBI avertizează angajatorii: Tehnologia deepfake devine din ce în ce mai periculoasă

  • FBI a emis o alertă către companii: tot mai mulți oameni folosesc deepfake la interviuri.
  • Infractorii se folosesc de imaginea altei persoane pentru a aplica la job-uri remote.
  • Tehnologia deepfake devine din ce în ce mai periculoasă, avertizează autoritățile.

Este din ce în ce mai dificil pentru companii să angajeze oameni, pentru că sunt cazuri în care nu știi pe cine angajezi.

FBI a emis o alertă cu privire la folosirea deepfake-urilor la interviurile pentru un loc de muncă.

Cum folosesc infractorii deepfake pentru a obține un job?

Infractorii folosesc această tehnologie și date personale furate pentru a aplica la job-uri remote la companiile de tehnologie.

Pe lângă deepfake, adică folosirea unui clip video alterat în care fața unei persoane este aplicată peste cea reală printr-un program cu inteligență artificială, infractorii folosesc și fotografii sau clipuri audio alterate astfel încât să păcălească utilizatorul.

Astfel, ei își creează o cu totul altă imagine care să le ofere șanse mai mari în obținerea job-ului. Desigur, majoritatea companiilor vizate sunt din zona tech, unde angajații lucrează preponderent de la distanță.

Cum pot fi detectate aceste deepfake-uri?

Autoritățile transmit companiilor să fie atente în timpul interviurilor la orice indicii vizuale precum distorsiuni sau fotografii și clipuri cu probleme, care pot să indice folosirea unui conținut manipulat.

Cel mai des se văd probleme de sincronizare între mișcarea buzelor și sunet. Cert este că deepfake-urile devin din ce în ce mai periculoase.

Îți aduci aminte când am văzut, în luna martie, pe Facebook un clip șters ulterior cu un deepfake cu Volodimir Zelenski.

Pentru sistemele cu inteligență artificială poate fi detectat destul de ușor un deepfake.

Mai dificil este însă pentru un om atunci când sistemul folosit de infractor este unul mai performant.

The post FBI avertizează angajatorii: Tehnologia deepfake devine din ce în ce mai periculoasă appeared first on Aleph News.

Previous post Prințul Harry, mărturisiri emoționante în ziua în care Prințesa Diana ar fi împlinit 61 de ani: O văd pe mama în proprii mei copii
Next post Dezvăluirile dezastrului de la City Insurance: Care sunt motivele oficiale pentru care compania de asigurări a dat faliment