Euro scade brusc la cel mai mic nivel din 2002. Are acum cea mai mică valoare din ultimii 20 ani în raport cu dolarul 

  • Euro a scăzut sub paritate pentru a doua oară în mai puţin de o lună, în condiţiile în care dolarul se întăreşte şi perspectivele unei ierni dificile pentru regiune încep să se facă simţite.
  • Euro a atins cel mai scăzut nivel din 2002, anul în care a intrat în circulaţie fizică.
  • Specialiştii văd în această scădere începutul unei coborâri mai profunde.

Euro a scăzut sub paritate pentru a doua oară în mai puţin de o lună, în condiţiile în perspectiva unei ierni dificile pentru regiune încep să se facă simţite. Specialiştii văd în această scădere începutul unei coborâri mai profunde.

Astăzi, eruo a scăzut din nou sub un dolar fiind tranzaţionat la 0.9951. Este pentru a doua oară în acestă vară când moneda coboară sub acest prag şi specialiştii spun că acesta ar putea fi doar începutul.

Morgan Stanley estimează că euro va aluneca până la 0,97 dolari în acest trimestru, un nivel care nu a mai fost văzut de la începutul anilor 2000. Nomura International estimează un curs de 0,975 dolari până la sfârşitul lunii septembrie, după care piaţa ar putea scădea la 0,95 dolari sau poate chiar mai jos.

Scăzderea de astăzi este văzută ca un efect al anunţului Rusiei, făcut vineri seara târziu, privind oprirea timp de trei zile a livrărilor de gaze prin conducta Nord Stream 1, la sfârşitul acestei luni. Investitorii se tem că această oprire ar putea exacerba o criză energetică care a afectat moneda comună în ultimele luni.

The post Euro scade brusc la cel mai mic nivel din 2002. Are acum cea mai mică valoare din ultimii 20 ani în raport cu dolarul  appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 180 de zile de invazie. Ucraina neagă implicarea în moartea fiicei unui aliat al lui Putin; nu permiteți Moscovei să semene frica, spune Zelenski
Next post Siclemia: Care sunt primele simptome care indică faptul că o persoană poate avea SCD?