DNA anunță că Nicolae Bădălău a fost reţinut pentru 24 de ore. Reacția USR

  • Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că luni formaţiunea va cere în Parlament revocarea din funcţie a lui Nicolae Bădălău.
  • În total, inculpatul i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.
  • Conform DNA, luni, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, Nicolae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, a fost reţinut pentru dare de de mită, în formă continuată, şi trafic de influenţă, iar o persoană fizică, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită.

Conform procurorilor, în datele de 9 august 2022 şi 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi pretins unui primar de comună să atribuie un contract privind reabilitarea sistemului de alimentare cu apă potabilă, estimat la peste 7 milioane de lei, unei societăţi administrate de o rudă a acestuia, lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei persoane din conducerea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), pe care ar fi promis că o va determina să asigure finanţarea a două proiecte depuse la această instituţie de către primăria respectivă.

„În perioada 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeaşi primărie îl avea încheiat cu aceeaşi societate comercială, privind <Înfiinţare reţea de alimentare cu apă…>, inculpatul Bădălău Niculae, prin intermediul celeilalte persoane cercetate în prezenta cauză, i-ar fi oferit edilului mai multe sume de bani pentru ca în schimb acesta să efectueze în continuare plăţile către firma respectivă, chiar şi pentru lucrări neconforme. În acelaşi context, după ce, la data de 19 noiembrie 2022, inculpatul Bădălău Niculae i-ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7% din valoarea contractului menţionat mai sus (4.903.959,97 lei fără TVA), dar şi dintr-un viitor contract a cărui atribuire urma să o obţină pentru aceeaşi firmă de la primăria respectivă, în data de 25 noiembrie 2022, prin intermediul aceluiaşi om de afaceri, i-ar fi remis edilului 35.000 lei, reprezentând o parte din suma de bani promisă”, arată procurorii.

În total, inculpatul i-ar fi promis primarului suma totală de 170.000 euro, ce reprezintă procentul de 7% din valoarea celor două contracte.

Conform DNA, luni, cei doi inculpaţi urmează să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Reacția USR

Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că luni formaţiunea va cere în Parlament revocarea din funcţie a lui Nicolae Bădălău, reţinut duminică seara de procurorii DNA pentru dare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.

„PSD se dovedeşte din nou partidul corupţilor. Nicolae Bădălau, omul numit de Marcel Ciolacu la Curtea de Conturi tocmai a fost reţinut de DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă. Conform procurorilor, Bădălau făcea presiuni asupra primarilor de comună pentru ca firmele apropiate de el să primească contracte la schimb cu promisiunea unei mite de 7% din valoarea contractelor”, susţine Cătălin Drulă.

Acesta spune că Nicolae Bădălau a fost recompensat cu funcţia de la Curtea de Conturi „după ce nu a mai prins un loc pe listele PSD de la alegerile parlamentare pentru că a jignit de mai multe ori românii din diaspora”.

„Nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi. Din contră: în 1988 a fost condamnat pentru furt şi a fost cercetat în mai multe dosare DIICOT şi DNA”, a adăugat liderul USR.

Acesta a anunnţat că USR va solicita luni în Parlament revocarea lui Bădălău din funcţie.

Potrivit unui comunicat al DNA, Nicolae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curţii de Conturi a României şi vicepreşedinte al Autorităţii de Audit din cadrul aceleiaşi instituţii, a fost reţinut duminică pentru dare de de mită, în formă continuată, şi trafic de influenţă, iar o persoană fizică, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la dare de mită.

The post DNA anunță că Nicolae Bădălău a fost reţinut pentru 24 de ore. Reacția USR appeared first on Aleph News.

Previous post O mamă și-a torturat copiii și i-a obligat să pară că ar avea dizabilități după ce îi bătea
Next post Interviu cu Dan Dungaciu: Atitudinea României față de Ungaria este inexplicabilă