Deputaţii au aprobat cererea DNA. Adrian Chesnoiu, rămas fără imunitate parlamentară: „Sunt un om simplu și asa vreau să rămân”

  • Camera Deputaţilor a încuviinţat, marţi, începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Muncii Adrian Chesnoiu.
  • Decizia a fost luată cu 251 de voturi „pentru” şi 25 „împotrivă”.
  • Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu le-a cerut deputaţilor să voteze în favoarea cereri procurorilor.

Camera Deputaţilor a încuviinţat, marţi, începerea urmăririi penale pe numele fostului ministru al Muncii Adrian Chesnoiu. Decizia a fost luată cu 251 de voturi „pentru” şi 25 „împotrivă”.

Fostul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu le-a cerut deputaţilor să voteze în favoarea cereri procurorilor.

„Aşa cum v-am obişnuit, sunt un om cu demnitate şi cu onoare. Acesta a fost motivul pentru care imediat ce am aflat din presă că s-au ridicat la adresa mea anumite suspiciuni, am luat decizia imediată de a demisiona din funcţia de ministru, de a mă autosuspenda din partid şi de a cere colegilor să votaţi să încuviinţaţi cererea de urmărire penală fiormulată la adresa mea. Toată viaţa mi-am făcut datoria faţă de oameni şi faţă de instituţii. Am respectat legea de fiecare dată şi am muncit enorm pentru a face bine oamenilor”, a spus Chesnoiu.

El afirma că este mândru de activitatea sa de la Ministerul Agriculturii.

„Le mulţumesc şi colegilor mei de partid, pentru că în această perioadă am simţit din plin încrederea lor şi toată susţinerea. (…) Sunt un om simplu şi aşa vreau să rămân, ca orice cetăţean al acestei ţări. Nu o să mă ascund niciodată în spatele unei demnităţi publice. Acesta a fost motivul pentru care v-am rugat şi vă rog să votaţi pentru această cerere”, a adăugat fostul ministru al Agriculturii.

„Nu sunt adeptul unei justiţii televizate. Nu am comis nicio infracţiune de corupţie şi nicio altă faptă de natură penală. Sunt nevinovat şi asta voi dovedi”, a conchis Chesnoiu.

Adrian Chesnoiu a demisionat de la Ministerul Agriculturii şi s-a autosuspendat din PSD.

DNA a anunţat joi că a transmis procurorului general al PICCJ referatul în vederea sesizării Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de ministrul Agriculturii Adrian Chesnoiu, deputat în Parlamentul României.

Procurorii fac o investigaţie în legătură cu presupuse intervenţii ale ministrului în cadrul unor concursuri de angajare.

The post Deputaţii au aprobat cererea DNA. Adrian Chesnoiu, rămas fără imunitate parlamentară: „Sunt un om simplu și asa vreau să rămân” appeared first on Aleph News.

Previous post STUDIU. Lumi extraterestre, foarte diferite de Pământ, ar putea fi locuibile timp de miliarde de ani
Next post Clienții Airbnb nu vor mai avea voie să facă petreceri în locuințe