De la Voltaire la Ceaușescu. O hartă interactivă incredibilă dezvăluie cei mai notabili oameni din întreaga lume

  • Harta celebrităților a fost făcută pe baza Wikipedia și Wikidata.
  • Cel mai cunoscut român în online este Nicolae Ceaușescu.
  • Elie Wiesel, Nadia Comăneci și Matei Corvin sunt pe harta celerităților.

Care-i cel mai cunoscut om de la tine din oraș? Poți afla acum grație unei hărți interactive online. A fost făcută de un grup de cercetători din Paris, pe baza prezenței pe Wikipedia și Wikidata.

Au fost luate în calcul numărrul postărilor pe Wikipedia, lungimea articolelor, media vizualizărilor în perioada 2015-2018 și numărul total de linkuri externe.

S-a ținut cont de locul nașterii personalităților, nu de cel în care au trăit și a fost prezentat un singur om în fiecare oraș. Cel mai cunoscut român este Nicolae Ceaușescu. Imediat după el, pe hartă apare Elie Wiesel, urmat de Nadia Comăneci și Matei Corvin.

FOTO- The Daily Mail

Cel mai cunoscut bucureștean este Mircea Eliade, regele Mihai nu avea cum să nu fie cel mai cunoscut român născut la Sinaia, iar Cristian Mungiu este cel mai cunoscut ieșean.

Fără surpiză, pe hartă apar numele marilor lideri politici, artiștililor sau oamenilor de știință. Cel mai cunoscut londonez este Charlie Chaplin, parizian Voltaire, iar berlinez împăratul Wilhelm al doilea.

The post De la Voltaire la Ceaușescu. O hartă interactivă incredibilă dezvăluie cei mai notabili oameni din întreaga lume appeared first on Aleph News.

Previous post Bolivia: Femeile indigene Aymara își pun amprenta pe terenul de golf
Next post Începe Untold, festivalul care aduce în fiecare an la Cluj cele mai mari nume din muzica electronică. Ce profit scot organizatorii?