Dacian Cioloş şi-a dat demisia din USR. Fostul premier şi 4 europarlamentari anunţă înfiinţarea partidului REPER

  • Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat marţi la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvaţi România, anunţă aceştia într-un comunicat de presă.
  • „Din păcate, conducerea actuală a USR a îndepărtat partidul treptat, dar sigur de valorile şi promisiunile cu care noi, eurodeputaţii aleşi pe lista Alianţei 2020 USR PLUS, am cerut şi obţinut votul a 2 milioane de cetăţeni români în campania electorală din 2019.
  • Nu vedem la conducerea USR nici dorinţa, nici maturitatea de a accepta greşelile trecutului şi de a schimba o direcţie care duce partidul spre irelevanţă politică”, a transmis Cioloș.

Europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoş Pîslaru, Alin Mituţa, Dragoş Tudorache şi Dacian Cioloş au renunţat marţi la calitatea de membri ai partidului Uniunea Salvaţi România, anunţă aceştia într-un comunicat de presă.

Nu mai girăm refuzul de a atrage şi promova competenţe (oameni şi idei) şi de a dezvolta organizaţia. Vedem un cerc restrâns de membri care îşi consolidează puterea internă prin mijloace politice neconforme cu valorile noastre şi ale electoratului reformist din România. Acest electorat aşteaptă răspunsuri”, susţin cei 5 europarlamentari într-o declaraţie comună.

Cei cinci europarlamentari declanşează tot marţi înfiinţarea partidului REPER – Reînnoim Proiectul European al României – „o nouă iniţiativă politică de dialog şi interacţiune cu societatea şi comunitatea de afaceri, care să adune resurse umane şi soluţii pentru crizele şi provocările reale actuale din societatea românească: costul şi calitatea vieţii, securitatea energetică şi alimentară, statul de drept şi respectul pentru justiţie, transformarea climatică şi digitală”, a completat fostul lider politic.

Cei cinci europarlamentari rămân afiliaţi grupului Renew Europe din Parlamentul European.

Un proiect politic are datoria de a rămâne constant deschis către societate şi mediul de afaceri, de a căuta soluţii, de a răspunde nevoii de a coagula oameni şi resurse pentru pregatirea profesionistă a unei guvernări pentru 2024. Am înţeles nemulţumirile susţinătorilor noştri, vedem că guvernarea PNL-PSD nu reprezintă o soluţie şi că nu există o alternativă reală în actualele partide de opoziţie. Avem responsabilitatea de a crea această alternativă şi am decis înfiinţarea partidului REPER, pe care îl vom construi împreună cu cei care se vor alătura acestui demers”, spun cei 5 eurodeputaţi.

Pe pagina partidului, www.partidulreper.ro, iniţiatorii admit că există în societate dezamăgire şi neîncredere în partidele politice, dar spun că nu este prea târziu pentru a o lua de la capăt.

Dacian Cioloş a fost preşedintele USR, însă a demisionat la începutul lunii februarie, după ce fostul preşedinte, Dan Barna l-a acuzat pe acesta că vrea partidul „pe persoană fizică”.

The post Dacian Cioloş şi-a dat demisia din USR. Fostul premier şi 4 europarlamentari anunţă înfiinţarea partidului REPER appeared first on Aleph News.

Previous post Sorin Oprescu va fi eliberat pe cauţiune şi poate să rămână în Grecia
Next post Cel mai mare oraș din China, Shanghai, va începe să se redeschidă după două luni de izolare