Consilierul președintelui Zelenski admite că ultimul mare bastion din provincia strategică Lugansk din estul ţării ar putea cădea

  • Luptele s-au intensificat în Lisichansk.
  • Presa rusă a prezentat imagini video cu milițiile din Lugansk care defilau pe străzile din Lisichansk, fluturând steaguri și aplaudând, dar purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale a Ucrainei, Ruslan Muzychuk, a declarat la televiziunea ucraineană că orașul a rămas în mâinile ucrainenilor.
  • Însă, consilierul lui Zelenski, Oleksiy Arestovych, a declarat că forțele rusești au trecut în cele din urmă râul Siverskyy Donets și se apropie de oraș dinspre nord.

Un consilier al președintelui Volodimir Zelenski a recunoscut că Lisichansk, ultimul mare bastion al Ucrainei în provincia strategică Lugansk din estul țării, ar putea cădea.

Luptele s-au intensificat în Lisichansk.

Rodion Miroshnik, ambasadorul în Rusia al autointitulatei Republici Populare Lugansk pro-Moscova, a declarat pentru televiziunea rusă că „Lysychansk a fost adus sub control”, dar a adăugat: „Din păcate, nu este încă eliberat”.

Presa rusă a prezentat imagini video cu milițiile din Lugansk care defilau pe străzile din Lisichansk, fluturând steaguri și aplaudând, dar purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale a Ucrainei, Ruslan Muzychuk, a declarat la televiziunea ucraineană că orașul a rămas în mâinile ucrainenilor.

„Acum au loc lupte crâncene în apropiere de Lisichansk, însă, din fericire, orașul nu este înconjurat și se află sub controlul armatei ucrainene”, a declarat Muzychuk.

Consilierul lui Zelenskyi, Oleksiy Arestovych, a declarat că forțele rusești au trecut în cele din urmă râul Siverskyy Donets și se apropie de oraș dinspre nord.

„Aceasta este într-adevăr o amenințare. Vom vedea. Nu exclud niciunul dintre numeroasele scenarii aici. Lucrurile vor deveni mult mai clare într-o zi sau două”, a declarat el.

„Dacă Lysychansk este cucerit, din punct de vedere strategic devine mai dificil pentru ruși să își continue ofensiva. Liniile frontului vor fi mai plate și va avea loc un atac frontal, mai degrabă, decât unul din flancuri”.

The post Consilierul președintelui Zelenski admite că ultimul mare bastion din provincia strategică Lugansk din estul ţării ar putea cădea appeared first on Aleph News.

Previous post România tocmai a reintrat în rândul țărilor cu venituri mari, este anunțul Băncii Mondiale
Next post Directorul general al Pfizer avertizează în legătură cu un „nou val” de COVID-19