Coaliția PSD-PNL-UDMR menține aceeași oferta pentru profesori: fără creștere salarială în acest an, doar un bonus de 2.500 de lei în două tranșe

Coaliția PSD-PNL-UDMR menține aceeași oferta pentru profesori: fără creștere salarială în acest an, doar un bonus de 2.500 de lei în două tranșe

Coaliția PSD-PNL-UDMR menține aceeași oferta pentru profesori: fără creștere salarială în acest an, doar un bonus de 2.500 de lei în două tranșeCoaliția PSD-PNL-UDMR menține aceeași oferta pentru profesori: fără creștere salarială în acest an, doar un bonus de 2.500 de lei în două tranșe

  • Purtătorul de cuvânt al Guvernului susține declarații după negocierile cu sindicatele din educație.
  • Dan Cărbunaru spune că Formele care permit majorări de salarii s-au epuizat.”
  • „Pentru alte 220.000 oameni – personalul didactic și auxialiar, în iunie va fi oferită o primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, în octombrie altă primă de 1.500 de lei.”, spune Cărbunaru.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, a anunțat joi seară că liderii coaliției PSD-PNL-UDMR au decis, după negocierile miniștrilor cu liderii sindicali, să nu acorde nici o creștere salarială pentru profesori în acest an, ci doar un bonus de 2.500 de lei, în două tranșe.

Dan Cărbunaru a spus că singura mărire pe care o face guvernul e pentru personalul nedidactic din școli, reprezentat de paznici, mecanici, îngrijitori, fochiști.

Declarații Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului:

  • „Astăzi s-au întâlnit echipele de negociatori la guvern. Guvernul a prezentat tot setul de măsuri pentru educație pentru a înceta greva. După acest dialog rezultatul a fost analizat de liderii coaliției de guvernare.”
  • „Decizia coaliției care va fi implementată mâine de guvern vizează mărirea veniturilor personalului nedidactic din școli. E vorba de 55.000 de oameni cu o medie a creșterii veniturilor de circa 9%. Se vor adăuga două prime consecutive de câte 500 de lei în iunie și octombrie.”
  • „Pentru alte 220.000 oameni – personalul didactic și auxialiar, în iunie va fi oferită o primă pentru cariera didactică de 1.000 de lei, în octombrie altă primă de 1.500 de lei.”
  • Formele care permit majorări de salarii s-au epuizat în actuala lege a salarizării.”
  • „Aceste eforturi care se fac vor fi dublate de faptul că la 1 septembrie discuțiile pe noua lege a salarizării să fie purtate cu celeritate pentru ca la 1 ianuarie 2024 profesorii să aibă deja date în plată noile drepturi salariale.”

Citește și:

The post Coaliția PSD-PNL-UDMR menține aceeași oferta pentru profesori: fără creștere salarială în acest an, doar un bonus de 2.500 de lei în două tranșe appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Negocierile s-au finalizat fără un acord. Școlile rămân închise și joi Previous post Negocierile s-au finalizat fără un acord. Școlile rămân închise și joi
Femeile ucrainene învață să ucidă ruși cu obiecte de birou Next post Femeile ucrainene învață să ucidă ruși cu obiecte de birou