Bursele europene încep anul 2023 cu creșteri, după scăderile abrupte de anul trecut

  • Bursele europene încep anul într-o notă optimistă.
  • Bursa din Franța a crescut cu 1,6%. Indicele FTSE MIB din Italia și Ibex din Spania au crescut cu aproape 1,5%, iar Dax din Germania a crescut cu 1%.
  • În 2022, Piețele globale de acțiuni și obligațiuni au pierdut peste 30 de miliarde de dolari, unul dintre motive fiind și războiul din Ucraina.

Bursele europene încep anul într-o notă optimistă. Bursa din Franța a crescut cu 1,6%. Indicele FTSE MIB din Italia și Ibex din Spania au crescut cu aproape 1,5%, iar Dax din Germania a crescut cu 1%.

Câștigurile burselor de astăzi sunt semnificative, în industrii sensibile din punct de vedere economic, inclusiv imobiliare, energie și retail.

În 2022, Piețele globale de acțiuni și obligațiuni au pierdut peste 30 de miliarde de dolari, unul dintre motive fiind și războiul din Ucraina.

În ciuda începutului optim al anului, mulți investitori și analiști rămân precauți în 2023, scrie Financial Times. Investitorii așteaptă semnale de la Băncile Centrale cu privire la decizile monetare.

The post Bursele europene încep anul 2023 cu creșteri, după scăderile abrupte de anul trecut appeared first on Aleph News.

Previous post TikTok, comparat cu un drog „foarte dependent și distructiv” pentru „impactul său coroziv”
Next post LIVE UPDATE. 314 zile de invazie. Zelenski spune că Rusia pregătește o campanie prelungită de atacuri cu drone iraniene