Autoritatea sanitară franceză recomandă vaccinarea homosexualilor, persoanelor trans și a lucrătoarelor sexuale împotriva variolei maimuței

  • Autorităţile franceze recomandă vaccinarea bărbaţilor gay şi bisexuali ,,cu risc” împotriva variolei maimuţei.
  • Până acum, HAS a recomandat doar vaccinarea „reactivă”.
  • Dar, având în vedere răspândirea virusului și dificultățile de a urmări contactele persoanelor infectate, HAS recomandă acum vaccinarea preventivă.

Autoritatea sanitară din Franța a recomandat vineri extinderea campaniei de vaccinare împotriva variolei maimuțelor. Potrivit Reuters, HAS a spus că cei mai expuși riscului de a contracta virusul prin relații sexuale ar trebui să primească vaccinul.

Bărbații care au relații sexuale cu alți bărbați și persoanele trans care au mai mulți parteneri sexuali” ar trebui vaccinați, a spus HAS, precum și lucrătoarele și lucrătorii sexuali sau care lucrează în alt mod în „zonele de consum sexual”.

Până acum, HAS a recomandat doar vaccinarea „reactivă”, spunând că, de îndată ce a fost descoperit un caz confirmat de variola maimuță, ar trebui să se administreze un vaccin adulților care au fost în contact cu pacientul.

Dar, având în vedere răspândirea virusului și dificultățile de a urmări contactele persoanelor infectate, HAS recomandă acum vaccinarea preventivă pentru unele grupuri despre care spune că sunt expuse unui risc special.

Boala virală, care provoacă simptome asemănătoare gripei și leziuni ale pielii, nu se răspândește la fel de ușor precum COVID și există vaccinuri și tratamente disponibile.

Joi, Organizația Mondială a Sănătății a raportat două noi decese, ridicând totalul la trei de la începutul anului și a spus că boala s-a răspândit în noi zone.

Datele administrației franceze de sănătate au arătat că 97% dintre cazurile de variola maimuței au vizat bărbați homosexuali, dintre care 75% au declarat că au avut relații cu mai mulți bărbați în săptămânile premergătoare simptomelor, a spus HAS.

The post Autoritatea sanitară franceză recomandă vaccinarea homosexualilor, persoanelor trans și a lucrătoarelor sexuale împotriva variolei maimuței appeared first on Aleph News.

Previous post Speciile sălbatice susțin jumătate din populația lumii, potrivit unui raport ONU
Next post Cerealele românești și cele din Ucraina au blocat Portul Constanța