Armata ucraineană cere sisteme antiaeriene suplimentare din partea Statelor Unite şi Germaniei

  • Armata ucraineană a cerut, luni, sisteme antiaeriene suplimentare din partea Statelor Unite şi Germaniei, în contextul intensificării bombardamentelor ruse.
  • Germania a livrat până acum Ucrainei un singur sistem de tip IRIS-T.
  • Rusia a lansat luni aproximativ 50 de rachete de croazieră spre ţinte din Ucraina, conform autorităţilor militare ucrainene.

Armata ucraineană a cerut, luni, sisteme antiaeriene suplimentare din partea Statelor Unite şi Germaniei, în contextul intensificării bombardamentelor ruse, informează postul de televiziune CNN.

Avem nevoie de sisteme antiaeriene suplimentare. Sistemele menţionate deja, cele germane, de tip IRIS-T, avem nevoie de mai multe”, a declarat luni Iuri Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forţelor Aeriene ucrainene.

Germania a livrat până acum Ucrainei un singur sistem de tip IRIS-T. Acest sistem funcţionează şi a funcţionat astăzi, cu o eficienţă de sută la sută. Vrem ca germanii să intensifice producţia”, a subliniat oficialul militar ucrainean.

Iurii Ihnat a menţionat şi sistemul american NASAMS, care urmează să fie livrat Ucrainei. Sunt două baterii, avem nevoie de mai multe”, a insistat el, cerând şi sisteme sol-aer HAWK, de fabricaţie americană, dar care ar urma să fie livrate de Spania.

Rusia a lansat luni aproximativ 50 de rachete de croazieră spre ţinte din Ucraina, conform autorităţilor militare ucrainene. Atacurile au vizat în principal obiective ale infrastructurii esenţiale din Ucraina.

Aproximativ 270.000 de apartamente din Kiev au rămas fără electricitate din cauza bombardamentelor, iar 40% dintre locuitorii Capitalei nu au apă curentă, a declarat primarul Vitali Klitschko, subliniind că sunt acţiuni în curs pentru remedierea unora dintre avarii.

The post Armata ucraineană cere sisteme antiaeriene suplimentare din partea Statelor Unite şi Germaniei appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 250 de zile de invazie. 218 nave sunt blocate efectiv din cauza deciziei Rusiei de a-și suspenda participarea la un acord de export de cereale
Next post China îndeamnă SUA să evite acţiunile de obstrucţionare. Antony Blinken a pledat pentru o competiţie „responsabilă”