Antonio Guterres avertizează asupra riscului extinderii războiului dintre Rusia şi Ucraina

  • Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a avertizat luni asupra riscului extinderii războiului izbucnit prin invazia militară rusă în Ucraina.
  • Rusia şi Ucraina nu poartă negocieri pentru oprirea conflictului militar.
  • Administraţia Volodimir Zelenski a condiţionat negocierile cu Rusia de retragerea trupelor ruse şi a emis un decret prin care nu va purta negocieri atât timp cât este în funcţie Vladimir Putin.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, a avertizat luni asupra riscului extinderii războiului izbucnit prin invazia militară rusă în Ucraina, în condiţiile în care nu au loc negocieri. Antonio Guterres a atras atenţia că, în primul rând, există riscul escaladării confruntărilor militare pe frontul din Ucraina. În plus, secretarul general al Naţiunilor Unite se teme că războiul s-ar putea extinde.

Mă tem că lumea s-ar putea îndrepta dormind ca un somnanbul spre un război mai extins, dar, în realitate, mă tem să nu facă acest lucru cu ochii larg deschişi”, a declarat Antonio Guterres, potrivit cotidianului Le Monde, într-o şedinţă a Adunării Generale ONU.

Rusia şi Ucraina nu poartă negocieri pentru oprirea conflictului militar. Kievul şi Occidentul au acuzat Moscova de lipsă de seriozitate în negocierile iniţiale, iar Kremlinul denunţă refuzul liderilor ucraineni de a negocia şi furnizarea de armament de către NATO şi Uniunea Europeană. Administraţia Volodimir Zelenski a condiţionat negocierile cu Rusia de retragerea trupelor ruse şi a emis un decret prin care nu va purta negocieri atât timp cât este în funcţie preşedintele Vladimir Putin.

Statele Unite, Germania şi Franţa au semnalat în mai multe rânduri că, deşi furnizează armament Ucrainei pentru respingerea invaziei militare ruse, vor să evite riscurile izbucnirii unui război între NATO şi Rusia.

The post Antonio Guterres avertizează asupra riscului extinderii războiului dintre Rusia şi Ucraina appeared first on Aleph News.

Previous post Un alpinist supraviețuiește după ce a fost îngropat timp de 20 de ore de o avalanșă la temperaturi de -15C
Next post Ambasada Turciei a transmis un mesaj de mulţumire României pentru ajutorul dat