Alegeri în SUA | Proiecţii preliminare: Partidul Republican are avans pentru controlul Camerei Reprezentanţilor

  • Partidul Republican are avans în cursa pentru obţinerea majorităţii în Camera Reprezentanţilor din SUA şi are şanse să atingă obiectivul, în timp ce rezultatul de la Senat încă nu poate fi anticipat, conform proiecţiilor realizate pe baza datelor preliminare.
  • La Senat, unde scrutinul vizează doar aproximativ o treime din cele 100 de locuri, proiecţiile indică o cursă foarte strânsă
  • Controlul asupra Senatului va fi decis în urma rezultatelor din statele Wisconsin, Georgia, New Hampshire, Pennsylvania, Nevada şi Arizona.

Potrivit proiecţiilor realizate pe baza sondajelor de opinie efectuate la ieşirea de la urne, în statele americane în care alegerile legislative intermediare s-au încheiat deja, Partidul Republican este creditat cu obţinerea până în acest moment a 111 locuri în Camera Reprezentanţilor, iar Partidul Democrat, 77 de locuri. Datele, difuzate de postul de televiziune ABC News, sunt preliminare, fiind valabile în acest moment. Camera Reprezentanţilor are 435 de locuri, iar majoritatea simplă va fi atinsă când unul dintre partide va atinge nivelul de 218 membri. Proiecţiile se bazează pe tendinţele actuale, existând posibilitatea să nu corespundă cu rezultatele finale, în contextul în care cursele electorale continuă în unele state la ora difuzării acestei ştiri.

La Senat, unde scrutinul vizează doar aproximativ o treime din cele 100 de locuri, proiecţiile indică o cursă foarte strânsă. Controlul asupra Senatului va fi decis în urma rezultatelor din statele Wisconsin, Georgia, New Hampshire, Pennsylvania, Nevada şi Arizona.

Proiecţiile realizate de site-ul Politico.com anticipează o victorie a Partidului Republican la Camera Reprezentanţilor.

Cu toate acestea, Nancy Pelosi, preşedintele actual al Camerei Reprezentanţilor şi unul dintre liderii Partidului Democrat, s-a declarat încrezătoare, în cursul nopţii, în şansele formaţiunii sale de a menţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor, conform publicaţiei The Hill.

În cursele electorale pentru posturi de guvernatori ai statelor, Partidul Republican a obţinut 12 victorii, potrivit datelor din acest moment, iar Partidul Democrat şase victorii.

The post Alegeri în SUA | Proiecţii preliminare: Partidul Republican are avans pentru controlul Camerei Reprezentanţilor appeared first on Aleph News.

Previous post Situație ironică. Biden și Partidul Democrat ar putea pierde majoritatea după o înfrângere în orașul american St. Petersburg
Next post Guvernul de la Chișinău cere scoaterea în afara legii a Partidului Șor