Alegeri în Israel: Partidul Likud a câştigat scrutinul. Benjamin Netanyahu ar putea reveni la putere

  • Partidul Likud (dreapta), condus de fostul premier Benjamin Netanyahu, s-a clasat pe primul loc în scrutinul parlamentar desfăşurat în Israel.
  • Potrivit diverselor sondaje, Partidul Likud (dreapta), condus de Benjamin Netanyahu, a obţinut 30-31 de locuri în Parlament (Knesset), din totalul de 120.
  • Pe locul doi se clasează partidul de centru Yesh Atid (Există un Viitor), al premierului în funcţie Yair Lapid, cu 22-24 de locuri în Knesset, potrivit site-ului Ynetnews.com.

Partidul Likud (dreapta), condus de fostul premier Benjamin Netanyahu, s-a clasat pe primul loc în scrutinul parlamentar desfăşurat în Israel, conform sondajelor efectuate la ieşirea de urne, unele proiecţii indicând că blocul politic de dreapta ar putea obţine majoritate în Knesset.

Potrivit diverselor sondaje, Partidul Likud (dreapta), condus de Benjamin Netanyahu, a obţinut 30-31 de locuri în Parlament (Knesset), din totalul de 120.

Pe locul doi se clasează partidul de centru Yesh Atid (Există un Viitor), al premierului în funcţie Yair Lapid, cu 22-24 de locuri în Knesset, potrivit site-ului Ynetnews.com.

Partidul Sionismului Religios este creditat cu 14 locuri în Knesset, iar alianţa Unitate Naţională, alcătuită din formaţiunile Albastru & Alb şi Noua Speranţă, ar putea obţine 12 mandate.

Partidul Shas este creditat cu zece mandate, formaţiunea Iudaismul Unit al Torei ar putea avea şapte locuri, iar Partidul Muncii, cinci-şase locuri, conform postului Channel 13, citat de cotidianul The Times of Israel.

Formaţiunea Lista Arabă Unită (Ra’am) este creditată cu cinci mandate, Yisrael Beiteinu, cu trei, Hadash-Ta’al ar putea avea patru locuri, iar Meretz tot patru, potrivit sondajelor citate de cotidianul Haaretz.

În acest context, coaliţia de dreapta care s-ar putea forma în jurul partidului Likud ar putea obţine o majoritate la limită în Knesset, de 61-62 de locuri, dar situaţia nu poate fi clară până la anunţarea rezultatelor oficiale şi la poziţionarea fiecărei formaţiuni politice.

The post Alegeri în Israel: Partidul Likud a câştigat scrutinul. Benjamin Netanyahu ar putea reveni la putere appeared first on Aleph News.

Previous post LIVE UPDATE. 251 de zile de invazie. Putin spune că Rusia suspendă, dar nu pune capăt participării la acordul de export de cereale
Next post LIVE UPDATE. 252 de zile de invazie. Forbes: Rusia a cheltuit 760 de milioane de dolari pentru atacul de luni asupra Ucrainei