Adrian Năstase, despre șansele României de aderare la Schengen: „Contează să găsești o echipă care să fie favorabilă la negocieri și oameni compatibili cu tine”

Adrian Năstase, despre șansele României de aderare la Schengen: „Contează să găsești o echipă care să fie favorabilă la negocieri și oameni compatibili cu tine”

Adrian Năstase, despre șansele României de aderare la Schengen: „Contează să găsești o echipă care să fie favorabilă la negocieri și oameni compatibili cu tine”Adrian Năstase, despre șansele României de aderare la Schengen: „Contează să găsești o echipă care să fie favorabilă la negocieri și oameni compatibili cu tine”

  • Adrian Năstase consideră că negocierile pot face ca România să ajungă în Spațiul Schengen, dar pentru asta are nevoie de o echipă închegată.
  • Fostul premier al României este de părere că prin negocieri se pot găsi soluții pentru aderarea României.
  • „În 2011 nu s-a întâmplat nimic, în anii următori nu s-a întâmplat nimic, subiectul a fost uitat, din păcate”, a declarat fostul premier.

Fostul premier al României, Adrian Năstase, consideră că aderarea României la Schengen se poate face prin negocieri, dar pentru asta, România are nevoie de o echipă bună, în care să existe o chimie bine stabilită.

„De la 1 ianuarie 2002, România a intrat practic în Spațiul Schengen din punctul de vedere al vizelor de călătorie. După 2007, rămăsese problema pentru transportul internațional de rezolvat, pentru regulile noi care funcționau și România a făcut niște eforturi foarte mari, inclusiv investiții de aproximativ un miliard de euro, toate scandalurile, toate acele lucruri au avut ca scop finalizarea condițiilor pentru ca România să intre în Spațiul Schengen în 2011. În 2011 nu s-a întâmplat nimic, în anii următori nu s-a întâmplat nimic, subiectul a fost uitat, din păcate”, spune fostul premier, Adrian Năstase.

Adrian Năstase precizează că doar prin negocieri, România poate ajunge în Spațiul Schengen: ,,De aici, o problemă pe care am redescoperit-o în urmă cu un an. Ne-am înfierbântat foarte tare, cum s-a întâmplat la Madrid în legătură cu intrarea în NATO, am pierdut meciul acela și s-a creat o problemă internă mai ales, o frustrare teribilă, justificată, dar eu spun adeseori că e mai ușor să intri într-o criză decât să ieși din ea. Acum, cu profesorii, este exact aceeași problemă. Practic, prin negocieri, în general se găsesc modalitățile prin care poți să rezolvi parțial niște probleme. Nu am știut să facem presiunea permanentă și pentru găsirea momentului potrivit. Adeseori, contează să găsești o echipă care să fie favorabilă la negocieri și oameni care să fie compatibili cu tine, o anumită chimie personală. Am pierdut momentele acestea”.

Fostul premier este de părere că în momentul de față a apărut o confuzie totală între regulile Schengen și migrație. „Cei care au o problemă cu migrația în țările lor, în special austriecii, dar și suedezii în ultima vreme, olandezii, au transferat problema, pe care nu pot să o pună din motive de democrație și de jocuri politice interne, pe chestiunea Schengen și au blocat România și Bulgaria într-un demers care era absolut firesc și fără niciun fel de probleme”, spune Adrian Năstase.

Fostul premier consideră că Spania nu va pune în prim-plan accesul României la Schengen, din cauza problemelor guvernamentale: „De aici, o chestiune care trece mai departe. Suedia va încheia președinția sa fără a rezolva această chestiune, iar spaniolii, au deja o problemă guvernamentală. Ca să rezolvi astfel de probleme trebuie să fii un comis voiajor pentru țara ta”.

The post Adrian Năstase, despre șansele României de aderare la Schengen: „Contează să găsești o echipă care să fie favorabilă la negocieri și oameni compatibili cu tine” appeared first on Aleph News.

potrivit alephnews

Acest material este publicat de alephnews.ro distribuit prin mecanismul RSS. Potrivit Legii nr. 8/1996 informațiile de presă nu sunt opere cu drept de autor și nu poartă drepturi de autor.

Un zbor din India către San Francisco a fost deviat din cauza unei probleme la un motor. Aeronava, forțată să aterizeze în Rusia Previous post Un zbor din India către San Francisco a fost deviat din cauza unei probleme la un motor. Aeronava, forțată să aterizeze în Rusia
Un crocodil din Costa Rica face istorie. Femela a avut primul caz de „naștere virgină” din specia sa Next post Un crocodil din Costa Rica face istorie. Femela a avut primul caz de „naștere virgină” din specia sa