A fost anunţat Call of Duty: Modern Warfare II

  • Activision a anunţat că în acest an va lansa Call of Duty Modern Warfare II, o continuare a jocului lansat în 2019.
  • Modern Warfare II, un joc de împuşcături şi de război continuă povestea din primul joc.
  • Noua trilogie are o poveste inspirată din realitatea noastră curentă.

Activision, în plin proces de a fi achiziţionat de Microsoft, a anunţat că în acest an, în toiul războiului ruso-ucrainean, va lansa Call of Duty Modern Warfare II, o continuare a jocului lansat în 2019.

Modern Warfare II, un joc de împuşcături şi de război (a nu se confunda cu Modern Warfare 2 lansat în anul 2009), continuă povestea din primul joc ce a repornit franciza cu faimoşii protagonişti Captain Price, Soap, Gaz şi Ghost într-un univers alternativ. 

În acest univers alternativ nu izbucneşte cel de-al Treilea Război Mondial, dar se poartă un război la scară largă între NATO şi luptătorii din gruparea teroristă Al-Qatala (similară cu grupările teroriste al-Qaeda şi ISIS), respectiv şi un conflict proxy cu Rusia.

Noua trilogie are o poveste într-un cadru mai realist decât cea din trilogia originală Modern Warfare, povestea fiind aproape în totalitate inspirată din realitatea noastră curentă. În trilogia originală Modern Warfare (2007-2011), fără a divulga  informaţii esenţiale din poveste, lucrurile au escaladat cumplit spre un război mondial nimicitor în care Rusia invadează America şi Europa din cauza unui terorist maniac şi a unui ultranaţionalist rus. 

Rămâne de văzut care va fi direcţia noii trilogii, dar până atunci, noul joc ce va fi lansat în această toamnă promite surprize pentru fani. Va aduce modificări masive ale mecanicii de joc pe toate planurile. Sistemul de Inteligenţă Artificială din campania solo şi modurile cooperative va fi mai avansat, fizica apei şi mecanica înotului vor fi introduse, precum şi un sistem revizuit de condus vehicule. Sistemul Gunsmith este  reînnoit, permiţând jucătorilor să ajusteze ataşamente specifice armelor pentru a se potrivi stilului lor de joc. 

Modul multiplayer Modern Warfare II  oferă câteva moduri de joc noi: Knockout, în care două echipe încearcă să captureze un pachet limitat cu truse de prim ajutor; şi Prisoner Rescue, în care o echipă atacantă încearcă să extragă un ostatic. Este confirmată de asemenea şi  revenirea modului cooperativ Special Ops. 

Povestea din jocul lansat în 2019 s-a desfăşurat în Urzikstan, o ţară islamică fictivă (inspirată probabil după Siria) devastată de invazia rusă şi de crimele comise de gruparea teroristă Al-Qatala. 

Noul joc se va petrece în anul 2022, în Mexic, în care Price şi echipa sa vor lupta împotriva unui cartel de droguri, Las Alamas, care colaborează cu Al-Qatala. 

Call of Duty: Modern Warfare II, dezvoltat de Infinity Ward şi distribuit de Activision, este programat să fie lansat pe 28 octombrie 2022, pentru calculatoarele personale şi consolele PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One şi Xbox Series X/S. 

Ca o surpriză pentru jucătorii pe PC, franciza Call of Duty se va întoarce pe platforma Steam. În ultimii patru ani, franciza Call of Duty a fost exclusivistă pe Battle.net, platformă de jocuri ce aparţine companiei partenere cu Activision, Blizzard, o companie faimoasă pentru jocuri ca Diablo, StarCraft, Warcraft şi Overtwatch. 

Până la finalul anului este planificat ca Activision şi Blizzard să intre sub proprietatea corporaţiei Microsoft. 

The post A fost anunţat Call of Duty: Modern Warfare II appeared first on Aleph News.

Previous post Cum a reușit un puști de 15 ani să-i ajute pe soldații ucraineni să distrugă un convoi militar care se pregătea să atace Kievul
Next post 4 greșeli grave pe care le fac iubitorii de cafea fără a fi conștienți de consecințe